Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 19:06

Bitcoin koers naar $100.000, zegt Apple medeoprichter Steve Wozniak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar $100.000, zegt Apple medeoprichter Steve Wozniak

Foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Steve Wozniak, de beroemde medeoprichter van Apple, gelooft dat bitcoin (BTC) naar een prijs van maar liefst $100.000 zal stijgen. Dat zegt de ‘Woz’ tijdens een interview vorige week met Steve-O’s Wild Ride.

Wozniak meldt in het interview dat hij zeer onder de indruk is hoe succesvol bitcoin is geworden. Hij vertelt dat hij met bitcoin begon te spelen om er vooral mee te experimenteren, en niet om ermee te speculeren.

“Ik heb in het begin een hoop bitcoin gekocht om te zeggen hoe speel je met dit nieuwe ding? Hoe koop je iets online? Dat heb ik overwonnen. Hoe koop je dingen in andere landen en hoe betaal je voor een donut in een ander land? Hoe vind je een geldautomaat die werkt met bitcoin? Ik wil experimenteren en alles leren.”

Vervolgens besloot Wozniak toch zijn meeste bitcoins te verkopen nadat de prijs hard was gestegen:

“En toen ging bitcoin flink omhoog. Dus ik werd bang en ik verkocht al mijn bitcoins behalve één bitcoin.”

Dat gebeurde zelfs nog een keer. Desondanks zegt Wozniak dat het niet zijn doel is om geld te verdienen met bitcoin, maar hij is inmiddels wel overtuigd geworden dat de bitcoin koers naar $100.000 zal stijgen.

Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin naar $100.000

“Het doel van mijn leven is om genoeg te hebben om mee te spelen, om mee te experimenteren, maar niet om er geld aan te verdienen – en twee keer is het omhoog gegaan en heb ik geld verdiend en onlangs denk ik dat Bitcoin naar $100.000 gaat.”

Daar heeft de bekende programmeur echter geen onderbouwing voor, maar hij ziet dat de interesse in cryptocurrency momenteel zeer hoog is:

“Ik kan er geen wiskunde aan toevoegen, ik voel gewoon dat de interesse in crypto zo groot is en dus stopte ik een hoop geld in een online wallet-account van Coinbase en het zit daar.”

Wozniak ziet zichzelf niet als een investeerder. Hij meldt dat hij nooit aandelen heeft gekocht, aangezien hij zich niet constant wil druk maken om stijgende en dalende koersen. Hoeveel bitcoin Wozniak momenteel heeft, is onbekend.

In een ander recent interview noemde Wozniak bitcoin “puur goud.” Ook bracht hij ooit een eigen crypto uit, genaamd Efforce (WOZX). De prijs hiervan zakte echter het afgelopen jaar met 95%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie