Timo Bult Timo Bult
20/03/2024 15:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 14:55

Bitcoin koers onder $56.000 ‘is catastrofaal’, maar niet voor iedereen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers onder $56.000 'is catastrofaal', maar niet voor iedereen

Foto: Jin Odin/Shutterstock

Bitcoins (BTC) koers heeft de afgelopen week een behoorlijke daling ingezet. Na een all-time high (ATH) neer te hebben gezet boven $73.000 is de koers inmiddels met bijna 12 procent gedaald. De bekende analist DonAlt deelt op X zijn kijk op de huidige situatie.

BTC koers nadert belangrijk punt

DonAlt vertelt zijn meer dan een half miljoen volgers dat het er op dit moment niet geweldig uitziet op de maandelijkse grafiek. “De maandelijkse candle [van maart] moet groen sluiten, anders is het een sterk verkoopsignaal op de belangrijkste langetermijngrafiek die we hebben,” aldus de analist.

De BTC grafiek die analist DonAlt op X deelde met zijn half miljoen volgers
De BTC grafiek die analist DonAlt op X deelde met zijn half miljoen volgers. – Bron: DonAlt op X.

Mocht de BTC prijs niet lukken om maart in het groen af te sluiten dan kan dit slecht nieuws betekenen. Om precies te zijn kijkt de analist naar het prijsniveau van $56.000:

“Een sluit onder de $56.000 zou catastrofaal zijn. 11 dagen te gaan, succes bulls.”

Bitcoins koers onder $56k niet voor iedereen catastrofaal

De woordkeuze lijkt enigszins dramatisch te zijn, merkt ook een van zijn volgers op. “Catastroflaal is ietwat overdreven, nietwaar?” schrijft Penguin. DonAlt is het ermee eens dat het niet voor iedereen catastrofaal hoeft te zijn.

De analist verwacht stelt dat het vooral voor handelaren die met een hefboom handelen slecht nieuws kan zijn. Zij lopen een grote kans geliquideerd te worden bij dergelijke grote bewegingen.

Maar voor diegene die niet met een hefboom handelt is het juist “geweldig”, schrijft DonAlt. Hiermee doelt hij waarschijnlijk op het feit dat het een uitstekende kans biedt om de dip te kopen.

Een dergelijk sentiment werd recentelijk nog benadrukt door vermogensbeheerder Bernstein. De huidige correctie in combinatie met de aankomende bitcoin halving zou interessante koopkans biedt.

Men moet altijd kritisch blijven over dergelijke analyses. Dit betreft dan ook geen financieel advies. Het is aan te raden om meerdere bronnen te raadplegen en altijd goed onderzoek te doen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie