Roy van Krieken Roy van Krieken
19/03/2024 18:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2024 17:41

Bitcoin halving is een unieke koopkans, zegt vermogensbeheerder

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving staat voor de deur, waarom is dit zo belangrijk?

Foto: PowerUp/Shutterstock

Mogelijk zit er een unieke koopgelegenheid in de recente prijscorrectie van bitcoin (BTC), dat melden analisten van vermogensbeheerder Bernstein. Met meer dan een 10% daling afgelopen week zien zij een tijdelijke dip als een uitgelezen kans voor investeerders, vooral met het oog op de aanstaande halvering van bitcoin over slechts een paar weken tijd.

Bitcoin en ETF-invloeden

Deze correctie volgt op een opmerkelijke reeks van all-time highs boven de $73.000 voor bitcoin. Sindsdien ze we naar rond de $63.000 teruggevallen, wat analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra van Bernstein in een brief aan cliënten bestempelen als een tijdelijke consolidatiefase die voorafgaat aan een langere bullmarkt.

De rol van Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) blijft significant in de marktdynamiek. Met name het omgezette GBTC fonds van Grayscale ondervond een record aan dagelijkse uitstroom van $642,5 miljoen op maandag, wat leidde tot een netto uitstroom van $154,4 miljoen, een primeur sinds 1 maart. Ondanks deze correctie blijft Bernstein optimistisch, met een langetermijnvisie dat bitcoin op weg is naar $150.000 als cyclus hoogtepunt tegen 2025. Zeker met het oog op de aankomende halving beweren de analisten dat er op dit moment sprake kan zijn van een consolodatiefase:

Wij geloven dat de huidige fase van bitcoinconsolidatie tijdelijk is en een koopdip biedt voorafgaand aan de halvering van Bitcoin. We blijven een cross-cycle 18-maands opportuniteit zien met bitcoin en het hele crypto-ecosysteem. […] We verwachten dat de markt zal consolideren voorafgaand aan de halvering en verwachten vervolgens dat de algehele bullmarkten zullen aanhouden, aldus Bernstein.

BTC naar een marktkapitalisatie van $7,5 biljoen

Bernstein’s recente analyse voorspelt niet alleen een positief toekomstbeeld voor bitcoin maar breidt deze visie uit naar de gehele cryptomarkt, met een verwachte stijging van de totale marktkapitalisatie tot $7,5 biljoen tegen het einde van 2025. De leidende factoren hierin zijn de Bitcoin en Ethereum ecosystemen, gesteund door een nooit eerder geziene institutionele adoptie. Bovendien benadrukken Chhugani en Sapra de potentie van blockchain gaming als de doorslaggevende applicatie van deze cyclus. Ze zien mogelijk zelfs een marktgroei voor gaming tokens naar $200 miljard.

Terwijl de halvering van bitcoin nadert, en de cryptomarkt zich voorbereidt op mogelijke verstoringen, biedt de huidige prijscorrectie een opmerkelijke kans voor zowel korte- als langetermijninvesteerders als we de analisten van Bernstein mogelijk geloven. Bernstein’s analyse biedt een optimistische kijk op de toekomst van cryptocurrencies, met bitcoin aan het roer richting ongekende hoogtes.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie