Kevin Schijven Kevin Schijven
20/07/2022 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 07:36

Bitcoin koers stijgt 9%, doorbreekt 200w moving average, angst neemt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) doorbrak gisteren eindelijk de 200-weken moving average, een cruciaal niveau, en wellicht zelfs sneller dan verwacht. Bitcoin heeft in zijn hele geschiedenis minder dan 2% van de tijd onder dit niveau gelegen.

Dat de koers hier nu bovenuit schiet, doet de angst verder afnemen en de markt begint zelfs weer voorzichtig bullish te worden. Meerdere analisten waarschuwen echter dat men wellicht te vroeg juicht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt 9%

Nadat de bitcoin koers even $22.800 aantikte, zakte bitcoin gisterenochtend in eerste instantie even onder $22.000. Vervolgens hervatte de koers gisterenmiddag alweer zijn stijging.

Toen bitcoin bij $22.300 aankwam, maakte de koers een enorme sprong en doorbrak gelijk $23.000. Toen begon de stijging af te remmen en bitcoin bereikte rond middennacht een piek rond $23.650 en op sommige beurzen bijna $23.800.

Afgelopen nacht dipte bitcoin iets, maar maakte toen gelijk een kleine rebound op $23.000. De $23.500 bood een beetje weerstand, maar daar lijkt de koers momenteel doorheen te breken. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven uit op $23.750 op KuCoin en €23.700 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 9% in de plus.

Advertentie

Dalende DXY leidt tot short squeeze

De bitcoin koersstijging van gisteren ging gepaard met stijgende aandelenmarkten als de S&P 500 en een dalende Amerikaanse dollar index (DXY). Dat toont echter aan dat vooral de macro nog steeds verantwoordelijk is voor de richting van de koersen.

De stijging ging ook, net als een paar dagen geleden, gepaard met een flinke short squeeze. Zoals analist Philip Swift toont, worden nog altijd meer short posities dan long posities geopend en gesloten. Dat toont aan dat een groter deel van de derivatenmarkt een daling verwacht.

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Volgende weerstandniveau voor bitcoin

In de marktupdate van gisteren beschreven we al dat wat weerstand viel te verwachten tussen $23.260 en $23.800. Als bitcoin door deze zone breekt, dan zou de koers plotseling boven $27.000 uit kunnen schieten. Whale Maps verwacht namelijk dat er weinig weerstand ligt tussen de huidige prijzen en de $27.000.

Desondanks is wellicht eerst een wekelijkse sluiten boven de $22.8000, oftewel de 200-weken MA, nodig om van dit niveau support te maken.

Veel analisten noemen de huidige stijging een bear-markt rally en vrezen dat we nog niet de bodem hebben gezien van de hudige marktcyclus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie