Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2022 08:28 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 08:28

Bitcoin zakt na test 200WMA, markt na maanden eindelijk uit ‘extreme fear’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets ondanks hogere CPI, grote beweging kan nog volgen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Terwijl het in ons kikkerlandje wellicht heter dan ooit wordt vandaag, koelt bitcoin (BTC) juist ietsjes af. De koers kon namelijk afgelopen nacht nog niet de cruciale 200-weken moving average (MA) breken.

Desondanks zorgt de stijging van afgelopen week dat het marksentiment een stuk positiever wordt en de angst in een rap tempo afneemt. De fear & greed index komt nu uit op ’30’ en is daarmee voor het eerst in 10 weken weer uit extreme fear gebied.

‘Bitcoin halving is het meest bullish scenario ooit voor de BTC koers’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt met 2,5%

De bitcoin koers doorbrak gisterenochtend eindelijk de $22.000, een belangrijk niveau. Toen bitcoin gisterenavond bij $22.500 aankwam, maakte de koers even een dip helemaal terug naar $21.500.

Daar maakte bitcoin een flinke bounce en dat is gelijk een sterk teken. Vervolgens kwam bitcoin even boven $22.800 uit en tikte op meerdere exchanges zelfs bijna $23.000 aan.

Daarmee kwam bitcoin dus even boven de cruciale 200-weken MA uit. Dat was echter maar van korte duur, de koers werd hier onmiddellijk afgewezen. Bitcoin zakte vervolgens snel, maar vond vroeg vanochtend nog steun rond $22.000.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin echter moeite om stand te houden boven $22.000 en daalt naar $21.750 op Binance en €21.750 op Bitvavo. Daarmee staat de koers 2,5% in de min ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

Volgende weerstandniveaus voor bitcoin

Bitcoin vestigt nu al een week lang een patroon van higher highs en higher lows, oftewel de koers stijgt trapsgewijs. De verwachting was al dat de 200-weken MA weerstand zou bieden, maar er is nog hoop dat bitcoin dit niveau nog deze week kan heroveren. De stuiter op de $21.500 was in elk geval al een goed teken.

Mocht bitcoin de 200-WMA pakken, dan ligt de volgende weerstand mogelijk rond $23.260, geeft analist Ali Martinez aan. Op die prijs wordt namelijk een grote hoeveelheid BTC vastgehouden.

Mocht bitcoin ook hierdoorheen breken, dan ligt de volgende weerstand wellicht op de 55-dagen exponential moving average (EMA) rond $23.800. Daarna is mogelijk de $27.000 aan de beurt.

Echter zijn lang niet alle analisten het hierover eens. De markt is momenteel zeer verdeeld of het gaat om een daadwerkelijke stijging vanaf de bodem of om een soort bear-markt rally die wellicht van korte duur is. Analisten uit het tweede kamp zien nog altijd bitcoin de komende tijd eerst een lower low opzoeken onder $18.000 of nog dieper. De macro lijkt vooralsnog niet mee te zitten, al hangt dat mogelijk af wat de Federal Reserve na de FOMC meeting volgende week beslist.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bullish on-chain data

De stijging van afgelopen nacht ging gepaard met een flinke piek in het volume. Het volume staat vandaag maar liefst 50% in de plus. Transacties boven $1 miljoen piekten zelfs naar het hoogste niveau in meer dan een maand. Het is een teken dat de whales actief worden, meldt analysebedrijf Santiment:

Ondertussen blijft de capaciteit van het Lightning Network, een layer 2 schalingsnetwerk voor Bitcoin, alsmaar stijgen. Jan Wüstenfeld meldt dat deze nu een all-time high heeft bereikt van maar liefst 4271 BTC:

Tot slot deelt analist Degen Spartan vier bullish grafieken gebaseerd op on-chain data van Glassnode, die wellicht wat hopium bieden:

https://twitter.com/DegenSpartan/status/1549101147054837760

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie