Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2022 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2022 09:34

Bitcoin koers stuit op weerstand, maar analisten steeds positiever

Nieuws
Bitcoin koers stuit op weerstand, maar analisten steeds positiever

Foto: amonphan comphanyo/Shutterstock

De sterke recente koersstijging van bitcoin (BTC) remt af. Het lijkt erop dat bitcoin zijn eerste echte weerstand van deze rally is tegengekomen. Desondanks zien we nog geen echte pullback, maar houdt de koers juist sterk rond dit niveau stand en worden de markt en analisten steeds meer bullish.

Crypto oplichter die €33 miljoen stal uitgeleverd aan België

Bitcoin koers stuit op weerstand

De bitcoin koers kwam maandagavond, na twee weken te stijgen, bij $48.000 aan. Hier blijkt echter vooralsnog de weerstand te groot te zijn. Bitcoin zakte daarna dan ook eerst terug naar $47.000, maar vond hier support en maakte een flinke rebound.

Gisterenmiddag kwam bitcoin weer bij $48.000 aan, maar wederom was de weerstand te groot. Bitcoin viel eerst terug naar $47.250 en maakte toen weer een poging omhoog. Ditmaal werd bitcoin echter al rond $47.800 afgewezen en de koers zakte toen weer flink. Afgelopen nacht dipte bitcoin even helemaal naar $46.750.

Toch kon bitcoin hier wederom een rebound maken, maar verder dan $47.500 komt de koers vanochtend nog niet. Op het moment van schrijven zakt de bitcoin prijs naar $47.400 op KuCoin en €42.500 op Bitvavo. Dat is ongeveer 0,3% onder de prijs van 24 uur geleden.

Advertentie

Bitcoin maakt nog geen pullback

Desondanks is dit geen al te diepe retracement. Als bitcoin hier standhoudt, dan blijft het volgende doel de $48.000 en $48.300, rond de 200-dagen simple moving average. Mocht bitcoin toch nog een diepere pullback maken, dan is de hoop dat BTC snel support vindt, mogelijk rond $44.780, rond de 200-dagen exponential moving average. Het is natuurlijk ook mogelijk dat bitcoin valt naar het gebied van de 100-dagen moving averages tussen $42.000 en $43.000.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1508891613099143176

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant

Bitcoin analisten worden steeds meer bullish

Ondertussen valt het op dat de analisten steeds meer bullish worden. De prijsvoorspellingen worden steeds positiever en steeds exorbitanter. Neem deze voorspellingen met een korrel zout; de koers beweegt vaak toch anders dan verwacht en er is nog altijd veel angst en onzekerheid op de traditionele financiële markten over mogelijke macro-economische ontwikkelingen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra en MicroStrategy blijven BTC kopen

Desondanks blijft Terra (LUNA) ondertussen massaal bitcoins kopen voor zijn UST stablecoin. Niet alleen Terra koopt deze week een grote hoeveelheid BTC, ook MicroStrategy CEO Michael Saylor gaat deze week weer inslaan. Dit soort investeringen, en het nieuws eromheen, kan wellicht voor een extra impuls zorgen om de koers genoeg momentum te geven om door de volgende weerstand te breken. Bitcoin fondsen zagen afgelopen week al een grote instroom.

Coinbase’ crypto netwerk nadert Solana’s snelheid, maar twijfels rijzen

Bitcoin mining FUD keert terug

Zodra bitcoin het goed begint te doen, zien we echter weer de fear, uncertainty & doubt (FUD) over mining en het energieverbruik terugkeren. Zo wil Greenpeace dat bitcoin het netwerkprotocol verandert van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS), wat een zeer onwaarschijnlijk kans heeft van slagen. Dat gaat weer gepaard met veel desinformatie.

Deze campagne wordt ondersteund door Ripple (XRP) oprichter Chris Larsen. Hij steekt maar liefst $5 miljoen in deze strijd. Sinds Ripple wordt aangeklaagd, hebben de advocaten van het bedrijf al vaker naar bitcoin en ethereum (ETH) uitgehaald. Zo beschuldigden zij vorig jaar dat deze crypto zogenaamd compleet in handen van de Chinezen zouden zijn.

4 rechtszaken die de toekomst van crypto kunnen beïnvloeden

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie