Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 17:30

Bitcoin fondsen zien grootste instroom in maanden, gevolgd door Solana

Nieuws
Bitcoin fondsen zien grootste instroom in maanden, gevolgd door Solana

Foto: Olivier Le Moal/Shutterstock

De cryptocurrency markt is weer flink aan het groeien en het marksentiment wordt inmiddels een stuk positiever. Dat is niet alleen onder particuliere investeerders te merken, maar blijkbaar ook onder de institutionele investeerders.

Zo meldt namelijk CoinShares, een Brits investeringsbedrijf, op 28 maart dat crypto fondsen eindelijk weer een forse instroom zien. CoinShares meldt in zijn wekelijke ‘Digital Asset Fund Flows’ rapport dat afgelopen week maar liefst $193 miljoen in crypto investeringsproducten stroomde.

Dat is de grootste netto instroom voor crypto fondsen sinds de eerste week van december 2021, toen ging het om $184 miljoen. Het is ook een behoorlijke trendommekeer in vergelijk met de afgelopen weken. Zo stroomde een week eerder nog $47 miljoen juist uit crypto fondsen en de week daarvoor zelfs $110 miljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin trekt aandacht, dan volgt Solana

Afgelopen week trok vooral bitcoin (BTC) de aandacht onder institutionele beleggers. Meer dan 50% van het totaal ging naar investeringsproducten voor BTC, namelijk zo’n $98 miljoen.

Opvallend is dat niet ethereum (ETH), maar solana (SOL) op de tweede plek volgt. Solana fondsen zagen afgelopen week een netto instroom van zo’n $87 miljoen. Het is de grootste instroom voor Solana producten in een week en het totaal komt nu op $241 miljoen uit. Dat maakt SOL de grootste altcoin na ether voor beleggingsproducten.

Ether fondsen zagen afgelopen week een netto instroom van $10,2 miljoen. Cardano (ADA) producten zagen een kleine instroom van $1,8 miljoen, Polkadot (DOT) van $1,2 miljoen en Cosmos (ATOM) van $0,8 miljoen. Ripple (XRP) producten zagen echter een uitstroom van $1 miljoen. Zogeheten multi-asset fondsen, oftewel fondsen met meerdere crypto, zagen een netto uitstroom van $5,5 miljoen afgelopen week. Dat is opvallend aangezien deze normaliter juist populair zijn.

Advertentie

Europa neemt voortouw

CoinShares meldt dat een groot deel van de instroom afgelopen week afkomstig was uit Europa, namelijk 76% van het totaal, oftewel $147 miljoen. Het investeringsbedrijf denkt dat dit komt doordat recent een verbod op proof-of-work (PoW) mining werd geschrapt en dat gaf investeerders vertrouwen. Echter ligt ondertussen weer een ander wetsvoorstel op tafel.

Van de instroom was 23%, oftewel $45 miljoen, afkomstig uit Amerika. Het totale aantal assets under management (AUM), of activa onder beheer, voor deze crypto-fondsen komt nu uit op $57 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie