Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2021 08:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 08:35

Bitcoin koers zakt iets na nieuwe ATH, gaat ethereum nu een nieuwe ATH bereiken? Solana blijft hardste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt iets na nieuwe ATH, gaat ethereum nu een nieuwe ATH bereiken Solana blijft hardste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren braken veel koersen op de cryptocurrency markt uit en bitcoin (BTC) vestigde na zes maanden eindelijk weer een nieuwe record. De euforie sloeg gelijk over op de altcoins en vrijwel de gehele markt kleurt, ondanks een kleine correctie, flink groen. De totale marktkapitalisatie bereikte afgelopen nacht een nieuw record van $2,77 biljoen, maar zakt op het moment van schrijven naar $2,75 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin

Bitcoin (BTC) brak gisteren flink uit en de koers steeg met 5,4% van $63.800 naar een nieuwe naar een nieuwe all-time high (ATH) van $67.275. De koers wordt vooral aangedreven door het snel afnemende aanbod op de markt en kreeg deze week een steuntje in de rug met de lancering van de eerste bitcoin futures-ETF op de Amerikaanse markt. Morgen lanceert alweer de tweede bitcoin-ETF, die van Valkyrie. Aanstaande maandag wellicht de derde, die van VanEck.

Deze $67.275 blijft voor nu het record, de koers is sinds die piek weer iets omlaag gecorrigeerd. Bitcoin koers tikte vanochtend twee keer een dal van $64.500 aan maar maakte ook elke keer gelijk een kleine bounce terug naar $65.500.

Een correctie na het breken van een record valt wel enigszins te verwachten. De vraag is of bitcoin nu boven deze $64.500 stand kan houden, dan slaat de weerstand die hier lag wellicht om in support. Als bitcoin hier consolideert en een higher low vestigt, dan zien we wellicht weer heel snel een hervatting van de rally en wederom een nieuwe ATH.

Er bestaat echtrer ook een kans dat we eerst een verdere pullback zien. Gegevens tonen singalen van een enigszins overbought markt aan de en open interest en funding rates schieten op de futures markt hard omhoog. Toch lijkt de kans groot dat zo’n correctie wellicht van korte duur zou zijn.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) werd in eerste instantie gisteren meegetrokken door bitcoin en brak eindelijk weer door $4.000. Toen bitcoin afkoelde bleef ether echter flink doorstijgen. De ETH koers bereikte afgelopen nacht een nieuwe piek van $4.245. Dat is de hoogste prijs ooit voor ether, buiten de ATH van 12 mei, toen de koers heel even bij $4.355 uitkwam. Sinds die nieuwe piek houdt ether stand boven $4.150 en de kans lijkt dan ook groot te zijn dat ether wellicht vandaag nog een nieuwe ATH vestigt.

Cardano (ADA) trekt ook eindelijk weer aan. De ADA koers zat afgelopen weken in een neerwaartse trend, maar schoot gisteren mee omhoog en maakte vannacht nogmaals een sprong. ADA piekte vanochtend rond $2,27 na een stijging van 7,5% in 24 uur. Momenteel maakt ADA klein dipje, maar het lijkt erop dat deze stijging weer snel door kan zetten.

Toch is het solana (SOL) weer die het best presteert onder de top 10 grootste crypto, en zelfs onder de top 100. SOL komt vanochtend bij $188,5 uit na een stijging van maar liefst 20% in een dag. De koers klimt steeds dichterbij zijn ATH van een maand geleden. Kan ook SOL deze week nog een nieuw record vestigen?

Vlak buiten de top 10 is litecoin (LTC) opvallend goed bezig. LTC brak gisteren ook flink uit en kwam vannacht bij een piek van $213,4 uit en lijkt boven de $205 stand te houden. Litecoin heeft weer de twaalfde positie plek van grootste crypto teruggepakt van shiba inu (SHIB). Andere opvallende stijgers vandaag zijn enjin coin (ENJ), die 14% in de plus staat, flow (FLOW) 17%, safemoon (SAFEMOON) 18%, en nexo (NEXO) 19%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie