Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2022 10:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2022 10:28

Bitcoin koers zakt iets, verwachtingen voor komende week zijn hoog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt iets, verwachtingen voor komende week zijn hoog

Foto: Ruslan Grumble/Shutterstock

Precies een week geleden schoot bitcoin (BTC) van $44.500 naar $47.000 en tikte maandag zelfw $48.000 aan. Het was een stijging van bijna 8% en tot donderdag hield de koers boven $47.000 stand. Echter maakte bitcoin toen een flinke duik.

Deze pullback werd al door veel analisten verwacht. Toch viel het ook samen met negatief nieuws. Rond dezelfde tijd kondigde namelijk de Russische president Poetin aan dat hij alleen nog Russische roebels voor gas wil, terwijl er sancties lopen tegen Russische banken. Ook kwam rond dezelfde tijd naar buiten dat Europa voor een nieuwe zorgwekkende wet heeft gestemd omtrent unhosted wallets.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 0,5%

De bitcoin koers daalde toen met zo’n 6,5% en dipte vrijdagochtend helemaal naar $44.350. Toch maakte de koers direct een rebound, maar het lukt bitcoin vooralsnog niet om compleet te herstellen. Vrijdagavond kwam bitcoin bij $46.500 aan en gisteren tikte de koers bijna $47.000 aan.

Gisterenmiddag werd bitcoin echter afgewezen en begon weer te dalen. Eerst leek bitcoin genoeg support te vinden rond $46.250, maar de koers zakte enkele uren later naar $46.000 en dipte zelfs even naar $45.800.

Vervolgens kon bitcoin weer iets herstellen, maar de support rond $46.250 was nu omgeslagen in weerstand en bitcoin werd wederom afgewezen. De koers dipte toen even naar $45.650, maar kon vanochtend weer stijgen.

Ditmaal doorbrak bitcoin wel de $46.250, maar werd alsnog op de $46.500 afgewezen en zakt momenteel terug naar $46.250 op KuCoin en €41.900 op Bitavo. Daarmee staat de koers vandaag 0,8% in de min.

Advertentie

Wat kunnen we komende week verwachten van BTC?

Het lijkt erop dat bitcoin hier mogelijk genoeg support vindt. Mocht bitcoin echter hier niet standhouden, dan zien we wellicht nog een pullback voordat bitcoin weer de $48.000 test. Het is mogelijk dat bitcoin deze keer zelfs dieper zakt en we een hertest van het gebied tussen $40.000 en $43.000 krijgen te zien.

Mocht bitcoin toch gelijk boven $45.000-$46.000 standhouden, dan is de kans groot dat we komende week juist wel al een hertest van de $48.000 zien. Daarna is wellicht de $50.000 snel aan de beurt en zou de koers snel kunnen stijgen. Of bitcoin ditmaal genoeg momentum heeft om door te breken, is echter nog maar de vraag. Het is zelfs mogelijk dat bitcoin een consolidatiefase in dit bereik even ingaat.

HODL’ers zorgen nog altijd voor een stevige basis. Analist Will Clemente meldt dat inmiddels maar liefst 63,15% van het totale aanbod van BTC in meer dan een jaar niet is bewogen. Dat is een zeer bullish teken voor de koers:

Echter valt het meerdere analisten op dat nog oudere BTC juist wel beginnen te bewegen. Dat kan voor verkoopdruk zorgen en volgens Cole Garner zou het zelfs een teken kunnen zijn van een lokale top. Toch lijkt er veel hoop te zijn voor de maand april, een historisch sterke maand voor de koers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie