Roy van Krieken Roy van Krieken
31/03/2022 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 14:39

Breaking: ECON commissie neemt problematische crypto-wet aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Breaking: ECON commissie neemt problematische crypto-wet aan

Foto: Maxim Studio/Shutterstock

De Europese Unie lijkt zich steeds meer op te gaan maken om voor eens en altijd de crypto industrie aan duidelijke regelgeving te onderwerpen. Dit baart menig crypto investeerders behoorlijk wat zorgen. Sommige voorstellen vanuit de EU gaan namelijk erg ver en kunnen de crypto industrie behoorlijke schade toe doen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

EU bitcoin regulatie

De Europese ECON commissie heeft zojuist de passage met daarin de voor crypto mogelijk problematische voorstellen aangenomen. Later vandaag zal over het hele wetsvoorstel gestemd worden, maar volgens journalist Patrick Hansen is het waarschijnlijk dat ook deze zal worden aangenomen. Opvallend is dat de marges bij het stemmen bijzonder klein zijn. 58 stemden voor en 52 tegen. Helaas is het dus wel aangenomen.

“BREAKING: De ECON & LIBE-commissies van het EU-Parlement stemden voor de FTR-compromissen die hard optreden tegen “niet-gehoste” wallets.

Over het hele ontwerp van de verordening wordt later vandaag gestemd, maar het zal er zeker door gaan.”

https://twitter.com/paddi_hansen/status/1509536318585454597

Vooral het versturen van cryptocurrencies naar anonieme wallets zal hier serieuze gevolgen van kunnen ondervinden. Volgens Brian Armstrong, CEO van Coinbase, kunnen de consequenties zelfs rampzalig zijn. Ook de hoofdjurist van Coinbase, Paul Grewal, liet zich negatief uit over de mogelijke nieuwe wet in de EU.

“Deze herziening zou een heel toezichtregime ontketenen op beurzen zoals Coinbase, innovatie verstikken en de self-hosted wallets ondermijnen die individuen gebruiken om hun digitale activa veilig te beschermen.”

Lees in dit artikel meer over het wetsvoorstel.

Coinbase en regulatie

Een paar dagen geleden werd Coinbase nog verplicht door regulatoren in drie landen om strengere regels wat betreft crypto-zendingen in te voeren. In Canada, Japan en Singapore zijn gebruikers vanaf 1 april verplicht om informatie over de ontvanger van crypto-zendingen aan te leveren.

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat deze nieuwe regels in het verkeerde keelgat zijn gevallen bij investeerders over de hele wereld. De anonimiteit, waar veel crypto gebruikers enorm veel waarde aan hechten, wordt op deze manier natuurlijk afgebrokkeld. Wellicht dat in de EU binnenkort vergelijkbare regels zullen gelden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie