Roy van Krieken Roy van Krieken
27/03/2022 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 14:33

Coinbase voert strengere crypto-transfer regels door in 3 landen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Coinbase voert strengere crypto-transfer regels door in 3 landen

Foto: dennizn / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft onlangs bekend gemaakt dat gebruikers in Canada, Japan en Singapore extra informatie aan de exchange zullen moeten verschaffen als zij een crypto-transfer willen maken naar een wallet buiten Coinbase. Onder meer de naam en het adres van de ontvanger zullen moeten worden aangegeven voordat een transactie gedaan kan worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase en regulatie

Uiteraard zijn deze extra maatregelen niet geheel vrijwillig door Coinbase doorgevoerd. De exchange probeert op deze manier simpelweg om zich te blijven houden aan lokale wet- en regelgeving. Overheden in de drie landen waren klaarblijkelijk niet te spreken over het feit dat cryptocurrencies vanuit de Coinbase exchange naar anonieme wallets gestuurd konden worden.

Onder verwijzing naar regelgeving opgesteld door de Monetary Authority of Singapore (MAS), zei de crypto exchange dat het verplicht is om aanvullende gegevens te verwerven voor alle transacties waarbij een Singaporese gebruiker crypto vanuit hun Coinbase exchange wallet naar een extern adres stuurt. Het vereist de naam en het land van verblijf van de ontvanger. De nieuwe regels gaan per 1 april in in Japan en Singapore.

Canadese gebruikers worden zelfs verplicht om ook het adres van de ontvangende partij te vermelden. Wel hoeft dit alleen bij transacties van meer dan 1.000 Canadese dollars. In Canada gaan de nieuwe regels op 4 april in.

“Als u zich in Canada, Singapore of Japan bevindt en digitale activa buiten Coinbase verstuurt, moet u mogelijk informatie verstrekken over het type portemonnee waarnaar u activa verstuurt en informatie over de ontvanger, afhankelijk van het land.”

Heftige kritiek

Het komt natuurlijk niet als een verassing dat deze nieuwe regels in het verkeerde keelgat zijn gevallen bij investeerders over de hele wereld. De anonimiteit, waar veel crypto gebruikers enorm veel waarde aan hechten, wordt op deze manier natuurlijk afgebrokkeld. Men vraagt zich ook af of andere landen zullen volgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie