Kevin Schijven Kevin Schijven
07/12/2022 09:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 09:21

Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400.

Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.800 op Binance en €16.050 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,4% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $323 miljard en de dominantie op 38,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 29 (Fear).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin volgt rode aandelenmarkten

Bitcoin hield de afgelopen dagen opvallend sterker stand dan aandelenmarkten als de S&P 500. Bitcoin heeft hiermee een zeer hoge correlatie dit jaar.. Echter lijkt bitcoin nu toch deze markten te volgen, die gisteren voornamelijk in het rood sloten. Het is een teken dat de macro-economische toestand nog altijd het voortouw neemt.

Advertentie

Bitcoin mining difficulty daalt flink

Gisteren daalde de zogeheten bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, met maar liefst 7,32%. Dat is de zwarste daling sinds het mining verbod in China begin zomer 2021, toen de mining difficulty zelfs met bijna 28% daalde.

Toch is deze daling ditmaal enigszins welkom. Door de hoge hash rate en lage koers, hebben miners het zeer zwaar de afgelopen tijd. Miners moesten hun voorraden verkopen en meerdere bedrijven moesten al capituleren. Deze difficulty verlaging zorgt ervoor dat de druk weer iets afneemt.

Bitcoin ETF’s zorgen voor unieke marktcyclus, volgens onderzoekers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin exodus sinds FTX crash

Afgelopen maand werd gekenmerkt door de FTX crash en dat heeft gezorgd voor de grootste bitcoin uitstroom ooit. Analist Will Clemente meldt dat ongeveer 200.000 BTC ter waarde van zo’n $3,4 miljard werd afgelopen maand van crypto exchanges gehaald.

Echter was dat ditmaal niet zozeer vanwege vertrouwen in BTC, maar juist een gebrek aan vertrouwen in gecentraliseerde exchanges door het FTX fiasco.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bodem in de buurt?

Ondertussen speculeert de markt over de mogelijke bodem van de bitcoin koers. De Nederlandse analist Maartunn meldt dat bitcoin op weg is naar de langste bearmarkt ooit. Deze duurt al langer dan die van 2017.

Analist IT Tech vraagt zich ook af of de koers inmiddels dicht op de bodem van deze cyclus zit. Het aantal unspent transaction outputs (UTXO) dat meer dan 6 maanden oud is heeft inmiddels dezelfde piek bereikt als tijdens vorige sell-offs.

Dat kan betekenen dat een trendommekeer om de hoek staat, maar zoals de analist zegt: “prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.”

Belgische politicus investeerde salaris in bitcoin en wint flink
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie