Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2022 08:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 08:56

Bitcoin koers zit vast, maar houdt beter stand dan dalende aandelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets ondanks hogere CPI, grote beweging kan nog volgen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hangt nog steeds rond dezelfde prijs. De koers maakte weliswaar gisterenavond een dip naar $16.600, maar stuiterde vervolgens weer terug naar die $16.800. De stijging zette vanochtend voorzichtig door, maar de weerstand rond $18.550 lijkt nog te groot. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $16.833 op Binance en €15,870 op Bitvavo. De kans op een zogenaamde kerstrally lijkt momenteel zeer klein.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 19%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 39,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 27 (Fear).

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin houdt sterker stand dan aandelen

Het valt op dat bitcoin wederom sterker standhoudt dan veel aandelenmarkten. Deze kregen namelijk flinke klappen weer gisteren en sloten vervolgens diep in het rood. Het is echter nog te vroeg om van een ontkoppeling te spreken in deze macro-economische toestand.

Vanochtend werd de Japanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Het ziet er naar uit dat de inflatie nu ook in Japan hard stijgt. Deze steeg in november met 3,7%, het hoogst sinds 1981, 41 jaar geleden. Later vandaag worden de Amerikaanse PCE inflatiecijfers gepubliceerd.

Advertentie

Grootste bitcoin miner krijgt lening

Deze week kondigde Core Scientific, het grootste bitcoin mining bedrijf ter wereld, aan dat het faillissement heeft aangevraagd. Inmiddels is het bedrijf goedgekeurd voor een lening van maar liefst 37,5 miljoen om de boel te redden. Dat zorgt ervoor dat de CORZ aandelen van het bedrijf maar liefst 73% in de plus staan.

Bitcoin koers onder druk, toch een recessie in Amerika?!
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FTX ex-CEO alweer op borgtocht

Ondertussen is voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried overhandigd aan de VS en zelfs al op borgtocht. Zijn ouders hebben hiervoor $250 miljoen dollar neergeteld, maar de crypto community is vooral verbaasd dat hij überhaupt op vrije voet is. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nog 500 dagen tot volgende bitcoin halving

De crypto markt wil natuurlijk vooral weten wanneer deze bearish marktcyclus eindelijk voorbij is en de bullmarkt weer begint. Historisch gezien zouden we ten opzichte van de volgende halving ongeveer rond de bodem moeten zitten. Dat betekent echter niet dat koers niet nog dieper kan en zelfs dan kan de consolidatieperiode rond de bodem nog lang duren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie