Ivo Melchers Ivo Melchers
08/12/2023 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 14:07

Bitcoin kunst verkocht voor recordprijs van honderden duizenden euro’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kunst verkocht voor recordprijs van honderden duizenden euro’s

Foto: MarbellaStudio/Shutterstock

Dankzij de in januari gelanceerde Bitcoin (BTC) Ordinals kreeg  het Bitcoin netwerk plotseling meer functionaliteiten. Zo werd het mogelijk om onder andere kunst direct op de blockchain van Bitcoin te plaatsen. Een kunstwerk dat op 15 januari op de blockchain werd gezet, is nu voor een ongekend bedrag over de toonbank gevlogen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10,4 BTC voor een plaatje

Ordinals maken zogeheten inscripties mogelijk. Dit houdt in dat data kan worden toegevoegd aan individuele satoshi’s, ofwel de kleinste BTC-eenheid. Dit heeft de weg vrijgemaakt voor non-fungible tokens (NFT’s) en tevens BRC-20 tokens uitgegeven op de blockchain van Bitcoin.

Inscriptie nummer acht, uit de zogenoemde ‘Honey Badger’ collectie, is op NFT-handelsplaats Magic Eden voor een totaalbedrag van 10,4 BTC verkocht. Tegen de huidige bitcoin koers staat dit gelijk aan een vermogen van iets meer dan 454.000 dollar.

Magic Eden bracht gisteravond de bizarre transactie aan het licht middels een bericht op X. Er werd tevens vermeld dat de pseudonieme X-gebruiker ‘OG General’ de nieuwe eigenaar is van het ‘kunstwerk’.

OG General heeft eerder vandaag in een bericht op X zijn steun aan Ordinals geuit. ‘’Ordinals kunnen niet worden gestopt’’, zo schreef de kersverse eigenaar van inscriptie nummer acht.

Volgens data van Dune staat de teller wat betreft het aantal inscripties momenteel op meer dan 46,5 miljoen. De dienst heeft voor een hoop controverse gezorgd binnen de Bitcoin-gemeenschap, aangezien pure Bitcoiners van mening zijn dat virtuele plaatjes op het Bitcoin netwerk niet de insteek van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van Bitcoin, was. Bovendien heeft het netwerk dit jaar op verschillende momenten moeten kampen met verstoppingen en enorm hoge transactiekosten dankzij Ordinals.

Advertentie

Bitcoin token ORDI beleeft gigantische prijsstijging

Zoals gezegd heeft Ordinals naast NFT’s ook de mogelijkheid geïntroduceerd om BRC-20 tokens te genereren en verhandelen. De allereerste BRC-20 token die in het leven werd geroepen, is ordi (ORDI). Deze relatief nieuwe token staat momenteel in het middelpunt van de aandacht binnen de cryptomarkt.

ORDI is namelijk ontzettend hard gestegen de afgelopen tijd. Een week geleden handelde de koers nog rond de 21 dollar, maar afgelopen woensdag werd een nieuwe all-time high van zo’n 67 dollar neergezet. In de afgelopen 50 dagen is de koers met maar liefst 1.660 procent gestegen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie