Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2023 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 18:22

Bitcoin token ORDI breekt uit en stijgt 1660% in 50 dagen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Render (RNDR) koers lijkt nog lang niet klaar te zijn met stijgen

Foto: Who is Danny/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is weer fors aan het stijgen en breekt op het moment van schrijven uit richting de $43.000, een nieuw record voor 2023.

De sterke stijging van bitcoin trekt ook de rest van de crypto markt mee omhoog. Een vrij onbekende token in de top 100 stijgt de laatste tijd opvallend hard.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Bitcoin token ORDI?

Het gaat dan om ORDI (ORDI), een relatief nieuwe cryptomunt op de markt. ORDI is de grootste BRC-20 token op het Ordinals protocol van Bitcoin.

Het Ordinals protocol lanceerde begin dit jaar op het Bitcoin netwerk. Het Ordinals protocol stelt gebruikers in staat digitale media zoals tekst, afbeeldingen, geluid en video vast te leggen op satoshi’s, de kleinste eenheid van bitcoin. Het is vergelijkbaar met non-fungible tokens (NFT)’s op andere blockchain-netwerken. Het protocol voegt een nieuwe laag van functionaliteit toe aan de Bitcoin-blockchain, waardoor deze meer kan dan alleen financiële transacties verwerken.

ORDI, gecreëerd door de anonieme ontwikkelaar Domo, is een cryptomunt die gebruikmaakt van het Ordinals-protocol. Het is een voorbeeld van hoe het Ordinals-protocol kan worden toegepast om een unieke digitale asset te creëren binnen het Bitcoin-netwerk.

Advertentie

ORDI koers stijgt als een raket

ORDI tikte zojuist de $60 aan, een nieuwe all-time high voor de digitale munt. Deze piek volgt na een stijging van maar liefst 50% vandaag, 200% in de afgelopen 7 dagen en zelfs 700% in de afgelopen 30 dagen.

ORDI lag medio oktober nog rond een prijs van $3,4. Dat betekent dat de koers in slechts 50 dagen met een ongekende 1.660% is gestegen.

Met een marktkapitalisatie van $1,2 miljard komt ORDI nu op positie 57 uit in de lijst van grootste cryptovaluta. De munt is duidelijk aan populariteit aan het winnen en bereikte een handelsvolume van maar dan een miljard in de afgelopen 24 uur.

Ondertussen presteert ook een andere munt sterk: DOMO, benoemd naar de eerdergenoemde ontwikkelaar. De munt is vele malen kleiner met een marktkapitalisatie van slechts $30.000, maar de koers steeg alsnog met een opvallende 1.350% in de afgelopen 7 dagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie