Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/12/2023 20:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 19:28

Bitcoin lijkt correctie in te zetten na stijging tot $44 duizend

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin lijkt correctie in te zetten na stijging tot $44 duizend

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

De marktleidende crypto bitcoin (BTC) lijkt rijp te zijn voor een correctie na een forse stijging richting de $44 duizend. Een wekelijks rapport van analistenplatform CryptoQuant maakt duidelijk dat de munt waarschijnlijk te hard is gestegen. Het is volgens hen daarom aannemelijk om een daling te verwachten de komende tijd.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan correctie inzetten volgens verschillende data

Volgens analistenplatform CryptoQuant is de bitcoin koers de afgelopen tijd te hard gestegen. Na het $40 duizend platform te hebben doorbroken en zelfs de $44 duizend te hebben aangetikt, gaat de munt nu voor $42.400 over de toonbank. CryptoQuant verwacht echter een aankomende correctie in de vorm van een daling.

CryptoQuant heeft een Bull-Bear Market Cycle Indicator. Deze staat flink in het rood en geeft aan dat we nu in een overheated bull phase zitten. Een andere manier om een aankomende correctie te kunnen verwachten is het percentage winstgevende bitcoin voorraad. Momenteel is 90% van de bitcoins in het bezit van investeerders winstgevend. Ook dit geeft een correctie aan.

Bovendien hebben bitcoin miners aardig goede zaken gedaan de laatste tijd. Toen bitcoin de $44 duizend bereikte, verkochten vele miners hun bitcoin, met een gemiddelde winst van 40%. Het profiteren van de stijging is ook wel nodig, gezien de aankomende bitcoin halving. Deze gebeurtenis vindt volgend jaar plaats en zal de beloning die miners voor hun werkzaamheden krijgen halveren.

Advertentie

ETF nieuws kan bitcoin koers ondanks correctie gaan katapulteren

Alhoewel er op technisch en statistisch vlak een daling kan worden verwacht, is er ook nog steeds het wachten op een bitcoin ETF. Verschillende gigantische vermogensbeheerders als BlackRock hebben een bitcoin spot ETF aangevraagd. Indien deze worden geaccepteerd door de Amerikaanse waakhond, de Securities and Exchange Commission, kan de bitcoin koers flink gaan stijgen.

Momenteel staat de bitcoin koers 17% hoger dan een maand geleden. Sinds het begin van dit jaar is de munt bijna 150% gestegen. De halving van volgend jaar wordt ook verwacht flinke invloed te hebben op de prijs van de token.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie