Ivo Melchers Ivo Melchers
27/09/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 15:30

Bitcoin miners kunnen nu rekenkracht verhandelen op dit crypto netwerk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners kunnen nu rekenkracht verhandelen op dit crypto netwerk

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Het minen van bitcoin (BTC) vergt een enorme hoeveelheid rekenkracht. Deze rekenkracht, ook wel hashrate genoemd, wordt ingezet om cryptografische oplossingen te creëren in de strijd om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen. Een innovatief platform is nu tot leven geroepen die gebruikers in staat stelt gemakkelijk rekenkracht te kunnen verhandelen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum schalingsnetwerk lanceert ‘Lumerin’

De rekenkracht-marktplaats heet ‘Lumerin’ en zal worden gelanceerd op Arbitrum (ARB), een layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH). Gisteren is Lumerin officieel gelanceerd op het mainnet. Voorheen was alleen de bèta versie beschikbaar om het platform uitbundig te testen.

Met de marktplaats van Lumerin kunnen miners eenvoudig rekenkracht kopen en verkopen middels smart contracts op Arbitrum. De rekenkracht wordt als het ware verhuurd voor een bepaalde tijdsduur. Op de marktplaats worden overzichtelijk alle contracten weergegeven, evenals de prijs in LMR-tokens, de snelheid van de rekenkracht in terahashes per seconde (TH/s) en de periode waarin de koper gebruik kan maken van de rekenkracht.

Voor verkopers hebben miners in gebieden met lage elektriciteitskosten de mogelijkheid om profijt te trekken van prijzen onder het gemiddelde door hashrate-contracten tegen marktprijzen te verkopen en het verschil te behouden.

Bitcoin mining meer decentraal

Lumerin beweert dat het platform kan helpen om de bitcoin mining-industrie meer decentraal te maken door de markt open te stellen voor iedereen zonder eigen dure gespecialiseerde mining-hardware of langetermijnhosting- en energieverplichtingen te hebben.

Middels de Lumerin Wallet kunnen gebruikers de rekenkracht-contracten kopen en deze naar hun favoriete miningpool sturen om zo direct inkomsten te kunnen verdienen.

De oprichter van Lumerin, Ryan Condron, zei het volgende over de lancering van de marktplaats:

‘’Vandaag markeert een mijlpaal in onze reis om mining opnieuw te democratiseren. Nu de Lumerin Hashpower Marketplace live is, beginnen we de decentralisatie van het Bitcoin mining-landschap te herstellen door iedereen een direct en toegankelijk pad te bieden om deel uit maken van het mining ecosysteem.’’

Met mining-pools kunnen miners hun krachten bundelen om zo samen de strijd met de concurrentie aan te gaan. Er heerst echter enige bezorgdheid over de mate van centralisatie. Foundry en AntPool bezitten samen momenteel bijvoorbeeld 57 procent van de totale rekenkracht afkomstig van mining pools. Door de markt toegankelijker te maken hoopt Lumerin de decentralisatie van de mining-industrie te verbeteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement