Simon Bosch Simon Bosch
15/06/2024 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2024 17:21

Bitcoin mining de nieuwe crypto stap voor moederbedrijf T-Mobile

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin mining de nieuwe crypto stap voor moederbedrijf T-Mobile

Foto: VDB Photos/Shutterstock

Je hoort niet zo vaak over grote Europese bedrijven die fanatiek bezig zijn met crypto en blockchain – althans, niet buiten de financiële wereld. Deutsche Telekom is hier echt een uitzondering in. De telecomreus heeft nu bekendgemaakt te willen beginnen met bitcoin mining.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Deutsche Telekom gaat bitcoins maken

Afgelopen donderdag tot en met zondag vond BTC Prague plaats. Hier waren verschillende bekende sprekers aanwezig, waaronder MicroStrategy-topman Michael Saylor, Strike-CEO Jack Mallers en Bitcoin-analist Tuur Demeester. Ook T-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom was hier te gast, en wel met groot nieuws.

Deutsche Telekom’s hoofd van de Web 3-afdeling, Dirk Röder, verklaarde hier dat het al een tijd op verschillende vlakken bezig is met Bitcoin (BTC):

”Sinds 2023 hebben we een Bitcoin-node, en we draaien ook Bitcoin Lightning Nodes. Ik wil je een geheimpje verklappen, want we gaan binnenkort starten met digitale monetaire synthese.”

Digitale monetaire synthese’ is nogal een vage en nota bene nooit eerder gebruikte term, daarom vroeg de gastheer of het bedrijf gaat beginnen met bitcoin mining. Röder bevestigde dit. Of de vreemde term ook op andere crypto-activiteiten slaat is niet duidelijk. Daarnaast weten we ook niet op welke schaal het bedrijf gaat minen en wanneer dit van start zal gaan.

Ook vertelt hij dat Deutsche Telekom hem in 2022 verbood om te praten over bitcoin. Er is dus duidelijk een hoop veranderd.

Advertentie

Telecomgigant al lang bezig met crypto

Deutsche Telekom is inmiddels al verschillende jaren bezig met cryptocurrencies en blockchains. In 2021 kondigde het bedrijf aan te investeren in de Celo (CELO) blockchain. Het plan zou bezig zijn om een met Venmo vergelijkbare decentrale betalingenapplicatie te maken. Begin dit jaar kondigde Deutsche Telekom opeens een samenwerkingsverband met Fetch.AI aan. Voor dat netwerk is het bedrijf nu een validator.

Het Duitse bedrijf is niet de enige telecomgigant die bezig is met crypto. Begin dit jaar kondigde zijn Spaanse concurrent Telefónica een samenwerkingsverband met het blockchain-project Helium (HNT) aan. Telefónica wil hiermee mobiele ‘crypto-hotspots’ opzetten.

Naast telecombedrijven zijn er steeds meer partijen van allerlei soorten en maten die in crypto stappen. Denk daarbij aan aan PostNL, Nike en zelfs Donald Trump.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie