Simon Bosch Simon Bosch
25/01/2024 21:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 17:39

Telecomgigant rolt revolutionaire mobiele ‘crypto hotspots’ uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
hnt-helium-solana-telefonica

Doto: Shutterstock/Ivelin Denev

Cryptocurrencies worden vaak verwijt dat ze geen nuttig gebruiksdoel hebben, op speculatie na. Maar van sommige cryptocurrencies wordt de hieraan verbonden blockchain wel degelijk gebruikt. Helium (HNT) wil hier een goed voorbeeld van zijn. Eén van de grootste telecombedrijven in Mexico gaat de Helium-blockchain namelijk gebruiken voor het aanbieden van mobiele hotspots.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Telecomreus stapt in crypto

In een persbericht schrijft telecomgigant Telefónica dat het is begonnen met mobiele hotspots in Mexico Stad en Oaxaca. In deze provincies woont een groot deel van de Mexicaanse bevolking. Telefónica heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van ruim 21 miljard dollar en heeft ruim 383 miljoen klanten in Europa en Zuid-Amerika.

Voor de hotspots maakt het bedrijf gebruik van het Helium Mobile Network, dat blockchain-technologie gebruikt voor het verbinden van 5G-gebruikers. Netwerk-enthousiastelingen kunnen hun eigen hotspot opzetten. Hiervoor krijgen zij betaald in Heliums eigen altcoin, HNT.

De hotspots heeft de telecomgigant niet in zijn eentje ontwikkeld, daarvoor werkt het samen met Nova Labs. Het netwerk is gebaseerd op de OpenWifi-standaard.

“Telefónica zoekt naar manieren om zijn netwerk uit te breiden via innovatieve, samenwerkingsgerichte en kosteneffectievere oplossingen. Dit programma in Mexico is cruciaal voor het evalueren van [netwerkprestaties] en klanttevredenheid op het [Helium-netwerk] en de hieraan verbonden kosten. Als het project succesvol is, dan zullen we het [gaan gebruiken voor] meer mobiele netwerken in andere [Zuid-Amerikaanse] landen,” verklaart directeur Publiekszaken José Juan Haro.

Advertentie

Helium-token HNT stijgt direct mee

Vooralsnog gaat het dus om een proef, maar het belangrijkste van deze ontwikkeling is dat bedrijven de moeite nemen om het netwerk serieus te nemen. De achterban van de gelijknamige cryptocurrency is klaarblijkelijk optimistisch. De helium koers steeg na het nieuws met ongeveer 17%.

Helium heeft sinds 2022 niet meer zijn eigen blockchain. Investeerders in de HNT-token kozen er namelijk voor om over te stappen op Solana (SOL). Dit heeft misschien een deel van de sterke prestaties van SOL veroorzaakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie