Simon Bosch Simon Bosch
17/01/2024 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 16:13

Bitcoin miningreus laat faillissement achter zich, weer naar de beurs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miningreus laat faillissement achter zich, weer naar de beurs

Foto: Tada Images/Shutterstock

In de bearmarkt van 2022 hadden veel Bitcoin miners het loodzwaar, en verschillende belangrijke spelers in die markt zijn failliet gegaan. Ook Core Scientific ging eind dat jaar onderuit, maar in plaats van volledig te stoppen wist het een herstructurering te organiseren. Daar zal het deze maand uit komen, wat betekent dat de aandelen weer verhandeld zullen worden.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC miner sterk ondanks faillissement

Voordat Core Scientific failliet ging was het de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner ter wereld. Halverwege 2022 had het een hashrate van zo’n 8,3 exahash per seconde onder beheer. Zelfs tijdens het lange faillissement in 2023 bleef het optimistisch, want het wist een grote uitbreiding te verwezenlijken.

Daarvoor verkocht het voor bijna 54 miljoen dollar van zijn eigen aandelen aan de Chinese ASIC-mininghardwarefabrikant Bitmain. Hoeveel aandelen Bitmain precies heeft gekregen is niet duidelijk, want de koers van het aandeel is door het faillissement met 98% gedaald en van de Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq gehaald.

Advertentie

Core Scientific eind deze maand weer beursgenoteerd

Maar het optimisme is beloond. In een persbericht schrijft Core Scientific dat de Texaanse rechter het bedrijf heeft toegestaan om het Chapter 11-faillissement (een herstructurering) achter zich te laten. De miner heeft namelijk een enorm succesvolle equity rights offering voltooid, wat heeft geholpen met de financiële situatie.

Dat betekent dat de CORZ-aandelen weer op de Nasdaq genoteerd mogen worden. Core Scientific hoopt op 23 januari officieel het faillissement achter zich te kunnen laten en de volgende dag zijn aandelen weer aan te kunnen bieden op de beurs.

Maar er zit een addertje onder het gras, want bestaande aandeelhouders houden maar 60% van hun aandelen over. Met dit plan kan het naar eigen zeggen zijn schuld met ongeveer 1 miljard dollar verminderen, en ook kan het zo 240 werknemers behouden. Toch prees de rechter volgens accountant Anthony Power het plan voor het terugbetalen van zowel onverzekerde leningverstrekkers en aandelenhouders.

Nu gratis: volg net als miljoenen traders al je investeringen

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie