Ivo Melchers Ivo Melchers
23/09/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 06:00

Grootste bitcoin miner ter wereld breidt uit, ondanks faillissement

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste bitcoin miner ter wereld breidt uit, ondanks faillissement

Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock

Core Scientific, de grootste publieke bitcoin (BTC) miner ter wereld, heeft een akkoord gesloten met de populaire ASIC-fabrikant Bitmain om zijn dominantie binnen het bitcoin mining-ecosysteem te vergroten. De deal is onderdeel van de faillissementsprocedure waar de in Texas gevestigde miner sinds december vorig jaar in verweven is.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC mining-gigant koopt 27.000 mining rigs

Op 21 september werd aangekondigd dat de twee bedrijven een overeenkomst hadden bereikt voor de aanschaf van 27.000 mining rigs, zoals gemeld in een persbericht.

Een mining rig is een speciale computerhardware die wordt gebruikt voor het minen van bitcoin. Dit omvat krachtige grafische kaarten (GPU’s) of gespecialiseerde hardware, zoals Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s).

Bitmain zal Core Scientific voorzien van 27.000 mining rigs in ruil voor 23,1 miljoen dollar in contanten en 53,9 miljoen dollar in Core Scientific-aandelen. Hoeveel aandelen Bitmain precies zal verkrijgen is momenteel nog niet duidelijk. De waarde per aandeel zal namelijk worden bepaald in overeenstemming met een door de faillissementsrechtbank goedgekeurd Chapter 11-plan.

Een Chapter 11-faillissement stelt bedrijven in staat om onder toezicht van een Amerikaanse federale rechtbank een financiële herstructering te ondergaan. Tegelijkertijd kan het bedrijf normaal blijven opereren. Naar verwachting zal de goedkeuring van het reorganisatieplan ergens in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Bovendien hebben Core Scientific en Bitmain een nieuwe hostingovereenkomst getekend om de mining-activiteiten van Bitmain te ondersteunen. Bitmain is al bijna vijf jaar een hostingklant van Core Scientific en heeft het bedrijf de opdracht gegeven een groot aantal van zijn eigen rigs te exploiteren en te onderhouden.

Bitcoin hashrate uitbreiding

Het uitbreidings- en investeringsplan van Bitmain zal in het vierde kwartaal van dit jaar in werking treden, onder voorbehoud van goedkeuring van een rechter. Eenmaal goedgekeurd zal de hardware mogelijk 4,1 exahashes toevoegen aan de hashrate, ofwel totale rekenkracht, van Core Scientific.

Eind augustus exploiteerde Core Scientific ongeveer 206.000 mining rigs in zijn Amerikaanse faciliteiten, waarbij de machines van andere bedrijven tevens zijn meegerekend. Met dit leger aan mining-apparaten heeft het een hashrate van 22 exahash per seconde (EH/s). Met zijn eigen mining rigs produceerde het in augustus een totaal van 965 BTC. Gedurende de eerste 8 maanden van dit jaar heeft het wat dat betreft 9.755 BTC gedolven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement