Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2019 17:30

Bitcoin node draaien vanuit je broekzak? Met de HTC Exodus 1s smartphone kan het!

Nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Smartphone fabrikant HTC gaat de Exodus 1s uitbrengen waarmee je het Bitcoin-netwerk kan ondersteunen. Naast de mogelijkheid om cryptocurrency in een wallet te bewaren en om veilig private keys op te slaan, kan de telefoon namelijk functioneren als volwaardige Bitcoin node. O ja, volgens HTC wordt de nieuwe smartphone een stuk goedkoper dan zijn voorganger (de Exodus 1). Het apparaat zou namelijk tussen de $250 en $300 moeten gaan kosten.


Gisteren, op de Magical Crypto conferentie in New York, onderstreepte Phil Chen van HTC nog even de nieuwe feature van de Exodus 1s: het apparaat zal als volwaardige node fungeren voor het Bitcoin-netwerk, waarmee gebruikers de complete Bitcoin blockchain-data op hun telefoon hebben. Een node wordt gebruikt voor de verificatie van transacties, waarmee wordt bewerkstelligd dat cryptocurrencies niet meerdere keren kunnen worden verstuurd of uitgegeven. Ondanks nodes geen blocks minen vervullen ze dus een belangrijke rol als het gaat om veiligheid.
Verdere specificaties van de nieuwe telefoon zijn niet vrijgegeven, maar we kunnen er vanuit gaan dat er voortgeborduurd wordt op de Exodus 1 die vorig jaar op Consensus werd gepresenteerd. Bij de Exodus 1 lag de focus volgens Chen op het beheren van private keys en met de opvolger kan HTC de volgende stap zetten.
Chen geeft verder aan dat initieel de Bitcoin blockchain zal worden ondersteund, maar dat andere blockchains zoals Ethereum wellicht later ook zullen worden bekeken. Volgens Chen is het hierbij belangrijk om te kijken of het geheugen van de Exodus 1s en de bandbreedte toereikend zullen zijn.
De HTC Exodus 1s zal in het derde kwartaal van 2019 uitkomen.
In maart kondigde Samsung nog Samsung Pay aan, de cryptocurrency wallet die op de Samsung Galaxy S10-smartphones zal draaien.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie