Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin node draaien vanuit je broekzak? Met de HTC Exodus 1s smartphone kan het!

Smartphone fabrikant HTC gaat de Exodus 1s uitbrengen waarmee je het Bitcoin-netwerk kan ondersteunen. Naast de mogelijkheid om cryptocurrency in een wallet te bewaren en om veilig private keys op te slaan, kan de telefoon namelijk functioneren als volwaardige Bitcoin node. O ja, volgens HTC wordt de nieuwe smartphone een stuk goedkoper dan zijn voorganger (de Exodus 1). Het apparaat zou namelijk tussen de $250 en $300 moeten gaan kosten.

- Advertentie -

Gisteren, op de Magical Crypto conferentie in New York, onderstreepte Phil Chen van HTC nog even de nieuwe feature van de Exodus 1s: het apparaat zal als volwaardige node fungeren voor het Bitcoin-netwerk, waarmee gebruikers de complete Bitcoin blockchain-data op hun telefoon hebben. Een node wordt gebruikt voor de verificatie van transacties, waarmee wordt bewerkstelligd dat cryptocurrencies niet meerdere keren kunnen worden verstuurd of uitgegeven. Ondanks nodes geen blocks minen vervullen ze dus een belangrijke rol als het gaat om veiligheid.

Verdere specificaties van de nieuwe telefoon zijn niet vrijgegeven, maar we kunnen er vanuit gaan dat er voortgeborduurd wordt op de Exodus 1 die vorig jaar op Consensus werd gepresenteerd. Bij de Exodus 1 lag de focus volgens Chen op het beheren van private keys en met de opvolger kan HTC de volgende stap zetten.

Chen geeft verder aan dat initieel de Bitcoin blockchain zal worden ondersteund, maar dat andere blockchains zoals Ethereum wellicht later ook zullen worden bekeken. Volgens Chen is het hierbij belangrijk om te kijken of het geheugen van de Exodus 1s en de bandbreedte toereikend zullen zijn.

De HTC Exodus 1s zal in het derde kwartaal van 2019 uitkomen.

In maart kondigde Samsung nog Samsung Pay aan, de cryptocurrency wallet die op de Samsung Galaxy S10-smartphones zal draaien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.905,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.872,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.938,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.943,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.970,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.905,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.872,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.938,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.943,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.970,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...