Timo Bult Timo Bult
25/05/2023 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 16:05

Bitcoin op Chinese televisie: ‘Dit kan een bullrun veroorzaken’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op Chinese televisie: 'Dit kan een bullrun veroorzaken'

Foto: Vladimir Tretyakov / Shutterstock.com

Crypto adoptie en China zijn twee dingen die niet al te best samengaan. China moet het liefst helemaal niets van crypto zoals bitcoin (BTC) hebben. Toch was er op woensdag een opvallende uitzending op de Chinese staatstelevisie CCTV. Daar werd namelijk een item uitgezonden over crypto, iets wat volgens de CEO van ’s werelds grootste crypto exchange Binance een enorm positief effect kan hebben op crypto in het algemeen.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto op Chinese TV

In een tweet stelt Changpeng Zhao, de CEO van Binance, dat het op de Chinese televisie 98 seconden lang over crypto ging. Om precies te zijn ging het over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta die Hongkong heeft ingevoerd.

Daar kunnen onder andere crypto exchanges zich binnenkort registreren. Daarmee kunnen deze platforms volledig gereguleerd aan de slag. Het is een opvallende ontwikkeling aangezien China steeds meer invloed krijgt in Hongkong, maar zelf crypto nagenoeg verbiedt.

Onderdeel van de regulatie is overigens dat handelaren niet mogen worden gemotiveerd met stablecoins. Daarnaast mogen ook gratis crypto cadeautjes niet, waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op airdrops.

Desalniettemin ziet CZ het over het algemeen als een positief signaal. Volgens hem is het een “big deal” dat crypto op de Chinese televisie voorbijkomt. Hij schrijft dan ook:

“CCTV (China Central Television) heeft zojuist crypto uitgezonden. Dat is een big deal. De Chinees sprekende gemeenschappen borrelen enorm. Historisch gezien leidden dergelijke berichtgeving tot bullruns. Ik zeg niet dat dit de toekomst voorspelt. Geen financieel advies.”

Advertentie

Anti-bitcoin China toch aan de crypto via Hongkong?

China is, zoals gezegd, een vijandig land als het om crypto gaat. Naast dat het bitcoin mining volledig heeft verboden, zijn ook crypto exchanges nagenoeg illegaal. Opvallend genoeg was in april in het crypto nieuws te lezen dat alsnog veel Chinese staatsbedrijven blootstelling hebben aan crypto, maar dan via Hongkong.

Zodoende lijkt Hongkong dus een zekere maas in de wet te zijn voor Chinese bedrijven om alsnog deel te nemen aan de crypto-industrie. Met de nieuwe wet- en regelgeving in Hongkong lijkt dit alleen nog maar verder te zullen versnellen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie