Roy van Krieken Roy van Krieken
01/04/2022 17:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2022 17:55

Bitcoin prijs kan $4,8 miljoen bereiken, aldus VanEck

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: N ON NE ON/Shutterstock

Volgens de grote Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck bestaat er een kans dat bitcoin (BTC) in de toekomst tot waanzinnige hoogtes kan stijgen. Het bedrijf geeft aan dat zij geloven dat de prijs van een enkele bitcoin $4,8 miljoen kan bereiken. Een, niet geheel onbelangrijke, voorwaarde is wel dat bitcoin als het wereldwijde reserve bezit gezien moet worden en de Amerikaanse dollar van de troon moet stoten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers

Deze analyse werd gisteren door Eric Fine en Natalia Gurushina van VanEck gepubliceerd. Zij probeerden bepaalde implicaties voor de prijzen van zowel bitcoin als goud te onderzoeken in het geval dat deze activa op grote schaal als reserve worden aangenomen over de hele wereld.

VanEck’s analyse concludeerde dat de impliciete prijs voor BTC varieerde van $1,3 miljoen tot $4,8 miljoen. 

Uiteraard is het alles behalve zeker dat bitcoin ook inderdaad op deze manier globaal gebruikt gaat worden. Het valt dan ook te betwijfelen of het scenario dat hier beschreven wordt ook plaats zal vinden. Het doel van het onderzoek was echter puur om te onderzoeken wat er met de bitcoin prijs gebeurt mocht bitcoin inderdaad op een dergelijke schaal omarmd worden. Het is geen voorspelling voor de toekomst.

Bitcoin adoptie

We zien wel al de eerste tekenen van grootschalige adoptie door banken en overheden over de hele wereld. Vooral in Rusland wordt bitcoin naar aanleiding van de geopolitieke spanningen steeds meer gezien als een belangrijk economisch middel. Zo gaf de Russische overheid een tijdje terug aan dat zij wellicht bitcoin wilden gaan accepteren als betaling voor hun energie-exports.

Op dit moment is de Amerikaanse dollar nog de onbetwiste globale reserve-valuta naar keuze, maar volgens VanEck bestaat er een reële kans dat de pikorde in de nabije toekomst enigszins opgeschud kan gaan worden. Vooral de Chinese yuan is volgens VanEck een mogelijke kandidaat om de positie van de dollar over te nemen.

“De centrale banken zullen waarschijnlijk hun reservemix wijzigen ten nadele van de dollar (en de euro en de yen) en ten voordele van iets anders, in een of andere mate […] Als gevolg daarvan zullen sommige centrale banken – en particuliere actoren – hun reserves diversifiëren.”

Wellicht dat bitcoin steeds meer gezien gaat worden als een waardig alternatief. Mocht dat op grote schaal gebeuren dan voorspelt VanEck in ieder geval vuurwerk.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) merkte recentelijk nog op dat de macht van de dollar aan het slinken is, mede als gevolg van de sancties die zijn opgelegd aan Rusland.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement