Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2022 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 15:00

Bitcoin skepticus Peter Schiff verwacht een daling naar $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt hierdoor met 8% onder $20.000, de hardste daling van 2023

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De oprichter van ShiffGold en de CEO van Euro Pacific Capital, Peter Shiff, staat al langere tijd bekend binnen en buiten de crypto gemeenschap als een permanente bitcoin (BTC) skepticus. Uiteraard laat hij opnieuw van zich horen nadat de koers van bitcoin en de rest van de crypto markt volledig onderuit zijn gegaan. Volgens Schiff hebben we hoogstwaarschijnlijk de bodem nog niet gezien en zal de bitcoin koers in de nabije toekomst nog verder kelderen.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bearish patroon

Volgens Schiff komt dit doordat de bitcoin koers een duidelijk reversal patroon toont. Schiff stelt dat sinds de laatste daling tot onder de $40.000 er nu duidelijk een bevestigd head and shoulders patroon zichtbaar is. Een dergelijk patroon is voor veel investeerders een slecht teken en kan een voorteken zijn van een verdere daling.

Schiff verwacht daarom ook dat de bitcoin koers spoedig zal dalen tot onder de $30.000. Op dat moment is de pijn nog steeds niet afgelopen als we Schiff mogen geloven. Indien bitcoin onder de $30.000 raakt, dan zal er namelijk nog een bearish patroon worden voltooid. Dit keer zal het volgens Schiff gaan om een double top.

Vervolgens geeft Schiff aan dat hij er rekening mee houdt dat de bitcoin koers kan kelderen tot $10.000. Volgens hem is dit scenario zelfs erg waarschijnlijk.

Advertentie

Peter Schiff

Degenen die al bekend zijn met Peter Schiff en zijn uitspraken zullen niet bepaald verbaasd zijn over deze verwachtingen van hem. Hij staat namelijk al jaren bekend om zijn negatieve voorspellingen en anti-crypto standpunten. Het is daarom ook niet onverstandig om zijn uitspraken met een gezonde korrel zout te nemen.

Zelf heeft Schiff ten alle tijden het volste vertrouwen in goud. Uiteraard wordt de vergelijking tussen goud en bitcoin steeds meer gemaakt en volgens sommigen zou bitcoin zelfs een betere store of value zijn dan goud. 

De afgelopen vijf jaar heeft bitcoin ook beter gepresteerd dan welke bestaande activa dan ook ter wereld. Het laat niet alleen de S&P500 index ver achter zich, ook goud komt qua rendement over de afgelopen vijf jaar niet eens in de buurt van bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie