Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2022 10:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 10:49

Bitcoin maakt weer flinke duik, hoe ver gaat koers nog zakken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kelderde eergisterenavond hard omlaag en blijft vooralsng alsmaar dalen. De bitcoin koers had al een tijdje moeite om stand te houden doordat de onzekerheid zo hoog ligt op de financiële markten. De correlatie met de Nasdaq en S&P 500 ligt hoger dan ooit wat aantoont dat veel investeerders bitcoin gebruiken als een risicoactiva.

De hoge correlatie met een dalende aandeelmarkten, gepaard met de terughoudendheid van investeerders en een overlegevarged markt zorgen voor de daling. De angst neemt weer flink toe op de cryptocurrency-markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt nog een stuk verder

Kort nadat de koers van Netflix (NFLX), Nasdag en S&P500 daalden, zakte ook bitcoin flink. De koers verloor in eerste instantie 11,5% van zijn waarde en zakte naar $38.500. Vervolgens kon bitcoin iets herstellen, maar de koers had gelijk moeite om $39.000 te heroveren.

Aan het begin van gisterenmiddag dipte bitcoin alweer iets lager en tikte toen $37.750 aan. Vervolgens maakte bitcoin een kleine bounce, maar de koers werd toen wederom afgewezen vlak boven $39.000. Langzamerhand zakte bitcoin toen terug naar $38.000.

De hoop was nog dat bitcoin hier stand zou houden, maar dat lukte niet. Rond middennacht zakte bitcoin helemaal naar $35.750. Een kleine bounce bracht de koers terug naar $37.000 maar bitcoin verloor hier vrijwel onmiddellijk grip op en bleef gedurende nacht alsmaar dalen.

Zojuist begon die daling zelfs te versnellen waardoor bitcoin zakt naar $34.000 op Binance en €30.000 op Bitvavo. Dat is een daling van bijna 13% in de afgelopen 24 uur en zelfs 22% sinds de koers donderdagavond begon te dalen. Het is de laagste BTC prijs sinds eind juli.

Advertentie

Overleveraged, maar ook oversold?

We meldden in deze artikelen de laatste vaker dat als het gebied tussen $38.000 en $40.000 het begeeft, bitcoin helemaal naar $30.000 kan kelderen en wellicht zelfs iets eronder. Dat gebeurde namelijk ook afgelopen zomer. Toch kon bitcoin daarna weer flink stijgen, maar de markt is ditmaal veel angstiger. Het is ook mogelijk dat bitcoin vanaf de huidige $34.000 een bounce maakt aangezien whales hier eerder ingekocht hebben.

Opvallend is dat sommige investeerders wederom ervoor kiezen om long posities te openen tijdens deze dip. Dat kan er weeer voor zorgen dat de markt overleveraged raakt en als de koers dan daalt, kan het weer hard gaan. Tijdens de eerste dip van gisteren werd al $700 miljoen aan posities geliquideerd. In de afgelopen 24 uur was dat zelfs $1,1 miljard waarvan $400 miljoen bitcoin.

Toch zijn er ook signalen dat bitcoin wellicht oversold is en mogelijk een bodem heeft gevonden. Momenteel lijkt dat niet veel hoop te geven en vrezen mensen dat een bear-markt is begonnen. Desondanks hebben we vaker gezien dat bitcoin juist een bounce maakt wanneer de angst op het allerhoogste punt ligt.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1484798571383767041

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie