Timo Bult Timo Bult
21/06/2023 12:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:08

Bitcoin steeg 329% in 5 jaar – dit deed de koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin subió un 329% en 5 años - esto es lo que hizo el precio

Foto: Things/Shutterstock

De bitcoin koers heeft in het verleden enorme prijsschommelingen gemaakt. Naast hoge pieken maakte BTC natuurlijk ook diepe dalen. Desalniettemin kleurt de prijs op de lange termijn nog altijd groen. Kijken we bijvoorbeeld 5 jaar terug in de tijd dan zien we dat bitcoin in die tijd met een mooie 329% in waarde is gestegen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ondanks hoge volatiliteit alsnog in de plus

De bitcoin prijs was 5 jaar geleden om precies te zijn $6.730. Vandaag handelt de koers bij $29.000. Daarmee komt de prijsstijging over de afgelopen 5 jaar uit op 329%. Maar wat is er in die tijd allemaal gebeurd?

Voor de echte bitcoin hodler was het op zijn zachtst gezegd een flinke rollercoaster. Hodlers zijn investeerders die bitcoin kopen en deze vervolgens stevig vasthouden, ongeacht wat de bitcoin koers doet.

5 jaar geleden waren we allemaal aan het bijkomen van de bullmarkt van 2017-2018. Toen bereikte bitcoin een piek van net niet $20.000. Vanaf die piek stond BTC op 21 juni 2018 met 66% in het rood. Maar dat was nog niet alles. Uiteindelijk zou de koers namelijk nog een stuk verder dalen tot $3.000!

Bitcoin koers verloop van de afgelopen 5 jaar – Bron: Tradingview.

Vanaf die support begon bitcoin echter weer te stijgen. De bullmarkt in 2019 bracht ons geen nieuw prijsrecord. De piek van die bullmarkt lag namelijk op ongeveer $13.000. Wat volgde was een enorme periode van consolidatie met nog een enorme dip.

Die enorme dip was het gevolg van de pandemie. De paniek die toen uitbrak zorgde voor een daling van $10.000 tot onder de $4.000 in zeer korte tijd.

Advertisement

Bitcoin koers zet enorme stijging in

Maar wat volgde zullen de meesten onder ons zich nog goed kunnen herinneren. Een enorme stijging werd na de corona-crash ingezet. Dit zou de bitcoin prijs uiteindelijk naar het huidige prijsrecord van net niet $70.000 tillen.

Inmiddels staan we echter alweer 55% in het rood sinds die top. Desalniettemin handelt bitcoin nog altijd ruim 300% boven het prijspunt van 5 jaar geleden.

Het zijn dus de holders die aan het langste eind trekken door zich niets aan te trekken van de prijsschommelingen en hun blik naar de toekomst hebben gericht. Daar is echter flinke wilskracht voor nodig gezien de enorme prijsschommelingen beschreven in dit artikel.

Recent was in het crypto nieuws te lezen dat onlangs een aantal enorme financiële spelers een eerste stap in de cryptowereld hebben gezet. ‘S Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock diende een aanvraag in voor een Bitcoin beursfonds. Dichterbij huis zagen we Deutsche Bank een vergunning aanvragen om crypto bewaardiensten aan te mogen bieden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement