Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2023 13:30

‘Bitcoin sterft als Biden weer president wordt’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin sterft als Biden weer president wordt'

Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis liet onlangs tijdens een Twitter Space gesprek met onder meer Elon Musk weten dat hij behoorlijk voorstander is van de wereld van crypto. Volgens de huidige gouverneur van Florida komt zijn steun voor bitcoin (BTC) en de rest van crypto voort uit zijn liefde voor vrijheid. Daarnaast gaf hij aan te geloven dat bitcoin zal ‘sterven’ op het moment dat Joe Biden opnieuw wordt verkozen tot president. Een duidelijke boodschap aan Amerikaanse pro-crypto kiezers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ron DeSantis steunt BTC

Het gesprek kwam enigszins moeilijk op gang door grote problemen aan de kant van Twitter, maar na een vertraging van zo’n half uur barstte het eindelijk los. Er werden een tal van onderwerpen aangesneden, maar vooral aan het einde van het gesprek werd het interessant voor crypto gebruikers.

Ron DeSantis liet namelijk heel duidelijk weten dat hij totaal achter bitcoin staat. Volgens hem is bitcoin zelfs een manier om je te beschermen tegen een overheid die op veel gebieden veels te ver gaat.

“Je hebt alle recht om aan Bitcoin te doen,” zei DeSantis. “De enige reden waarom deze mensen in Washington het niet leuk vinden is omdat ze het niet kunnen controleren. Bitcoin vormt een bedreiging voor hen. Ze proberen het uit het bestaan te reguleren”

Het is volgens de gouverneur overduidelijk dat Washington bang is voor bitcoin. Het vertegenwoordigt een dreiging richting de gevestigde orde en daarom proberen wetgevers momenteel de opmars van crypto de das om te doen, aldus DeSantis. Hij stelde ook dat hij zich op elke mogelijke manier zal verzetten tegen een mogelijk verbod op bitcoin.

Bitcoin en de verkiezingen in 2024

En dit verbod zou er volgens DeSantis zomaar eens kunnen komen als Joe Biden opnieuw wordt verkozen tot president in 2024. Volgens hem is de huidige regering alles aan het doen om zo’n verbod van de grond te krijgen. Of dat feitelijk ook echt zo is valt uiteraard te betwijfelen.

“Het huidige regime heeft het duidelijk gemunt op Bitcoin. En als het nog vier jaar doorgaat, zullen ze het waarschijnlijk uiteindelijk doden,” aldus DeSantis.

Onlangs was al in het bitcoin nieuws te lezen dat een andere Amerikaanse presidentskandidaat, Robert Kennedy Jr., groot voorstander is van bitcoin. Hij accepteert zelfs BTC voor zijn campagnedonaties. Het is duidelijk dat crypto een belangrijk punt kan worden tijdens de volgende verkiezingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie