Ivo Melchers Ivo Melchers
17/01/2023 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 12:04

Bitcoin stijging zorgt voor opluchting bij miners en HODL’ers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ziet record in openstaande opties: wat is het gevolg?

Foto: Panorama Images/Shutterstock

Sinds de start van het nieuwe jaar is de bitcoin koers erg hard gestegen. Ten opzichte van de dollar staat de koers op het moment namelijk met ongeveer 30% hoger. Na een jaar als 2022 is zo´n stijging voor menig crypto-investeerder zeer welkom.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Opluchting bij bitcoin-holders

Analyseplatform Glassnode geeft in een nieuw rapport aan dat de recente stijging ertoe heeft geleid dat we momenteel boven de Realized Price handelen. De Realized Price is de gemiddelde koers waartegen alle bitcoin (BTC) voor het laatst van adres wisselden op de blockchain. Deze wordt momenteel geschat op $19.700. Aangezien de koers momenteel hoger is dan dit level, betekent dit dat de gemiddelde BTC-holder een ongerealiseerde winst kan opschrijven.

De wereldberoemde Nederlandse analist PlanB heeft eerder verwezen naar de Realized Price als indicator van de bodem in een bearmarkt. Tijdens de laatste twee bearmarkten vonden we de bodem namelijk in de relatief korte periode dat de koers van bitcoin onder deze Realized Price handelde. In de huidige bearmarkt heeft de koers een totaal van 179 dagen onder de Realized Price gehandeld. Alleen de bearmarkt van 2014/2015 weet dit te overtreffen, aangezien de koers destijds maar liefst 301 dagen onder de Realized Price wist te blijven.

Advertentie

Gunstigere omstandigheden voor BTC miners

Bitcoin miners staan al geruime tijd financieel gezien flink onder druk. Dit heeft alles te maken met de lage bitcoin koers, de stijgende hashrate en de hoge energieprijzen. Zo kon je eerder in het crypto nieuws lezen dat Core Scientific, de grootste publieke bitcoin miner ter wereld, zijn faillissement had ingediend. Core Scientific is geen uitzondering te noemen, aangezien Iris Energy ook al langere tijd met zware financiële problemen kampt en Argo werd eind december nog van de afgrond gered.

Volgens Glassnode zijn miners ook erg opgelucht na de recentelijke stijging van bitcoin. Het zou momenteel namelijk ongeveer $18.800 kosten om BTC te minen. Aangezien de koers rond de $21.000 verhandelt, kan het gemiddelde miningbedrijf weer daadwerkelijk winst draaien.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie