Roy van Krieken Roy van Krieken
28/12/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 16:15

Gigantische bitcoin miner gered van afgrond in $100 miljoen deal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros venden BTC sin precedentes: las acciones más bajas en años

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

De grote bitcoin (BTC) miner Argo heeft bekendgemaakt dat het een aantal belangrijke stappen heeft genomen om een faillissement te voorkomen. De miner is tijdens de bearmarkt financieel in zwaar weer terechtgekomen en zag daarom geen andere mogelijkheid dan om zijn Helios mining installatie te verkopen aan Galaxy Digital van Mike Novogratz.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Argo in de problemen

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen grote problemen omtrent de cash flow. Er komt simpelweg te weinig geld binnen om alle installaties draaiende te houden. Daarom zocht het naar hulp. Galaxy Digital is bereid om een deel van de operaties van Argo over te nemen. Onderdeel hiervan is de Helios installatie en deze werd gekocht voor maar liefst $65 miljoen.

Daarnaast heeft Argo ook een lening van $35 miljoen gekregen van Galaxy Digital. In totaal gaat het hier dus om $100 miljoen dat door het bedrijf van crypto-miljardair Novogratz wordt opgehoest om Argo overeind te houden. 

De CEO van Argo, Peter Wall, meldt het volgende tegen CoinDesk:

“In de afgelopen maanden hebben we gezocht naar een manier om door te gaan met mining door de bearmarkt heen, onze schuldenlast te verminderen en toegang te houden tot het unieke elektriciteitsnet in Texas. Deze deal met Galaxy bereikt al deze doelen, en het laat ons leven om nog een andere dag door te vechten.”

Voor Galaxy Digital was de deal ook aantrekkelijk, zo vertelde de chief investment officer, Chris Ferraro, van het bedrijf. Niet alleen wordt op deze manier een grote bitcoin miner gered, maar tegelijkertijd is Galaxy Digital in staat om tegen een aantrekkelijke prijs hun eigen operaties uit te breiden. Een win-win situatie dus:

“We waren in staat om het probleem volledig op te lossen voor Argo en tegelijkertijd de uitbreiding van onze eigen mining-capaciteiten te versnellen.” 

Bitcoin miners gaan failliet

Argo is bij lange na niet het enige BTC mining bedrijf dat financiële problemen ervaart. Door de lage bitcoin koers en torenhoge hash-rate, draait een groot deel van de miners momenteel verlies. Onlangs was nog in het crypto nieuws te lezen dat een van de grootste miners ter wereld, Core Scientific, niet in staat bleek te zijn om het hoofd boven water te houden en diende faillissement in.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie