Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2022 19:05

Bitcoin mining bedrijven hebben gezamenlijk meer dan $4 miljard schuld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros venden BTC sin precedentes: las acciones más bajas en años

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat een van de grootste bitcoin (BTC) mining bedrijven ter wereld, Core Scientific, hun faillissement had ingediend bij de rechtbank. Het was een grote klap voor de mining industrie, aangezien het bedrijf een zwaargewicht was. Volgens data van Hashrate Index verkeren andere mining bedrijven ook in zwaar weer. In totaal zou er nog meer dan $4 miljard aan schulden openstaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners onderuit

De mining community nam in 2021, toen de bullmarkt nog in volle gang was, een enorme hoeveelheid leningen aan. Destijds was alles nog rozengeur en maneschijn en er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter, aan het einde van 2021 kantelde de markt en begon er een hardnekkige bearmarkt. Mede om die reden zijn veel bitcoin miners die destijds een lening afsloten in de problemen geraakt. 

Volgens Hashrate Index zijn alleen de 10 grootste miners gezamenlijk al meer dan $2,6 verschuldigd aan schuldeisers. Van deze bedrijven is vanzelfsprekend het failliete Core Scientific de grootste. Dit bedrijf heeft nog $1,3 miljard aan schulden openstaan. 

Marathon staat op de tweede plek met $851 miljoen aan openstaande schulden. Dit bedrijf zorgt er echter voor dat schuldeisers hun schuld kunnen omzetten in aandelen in het bedrijf. Dat lijkt er tot nu toe voor gezorgd te hebben dat Marathon het hoofd boven het water houdt.

Miners hebben hoge schulden

Hashrate Index stelt dat een schuldgraad (debt-to-equity) van 2 of hoger in de meeste traditionele sectoren als extreem riskant beschouwd wordt. Tegelijkertijd toont Hashrate Index dat veel grote bitcoin miners op dit moment ver boven de 2 zitten. Core Scientific, Stronghold en Greenidge hebben momenteel zelfs een schuldgraad van boven de 10!

Meer dan de helft van de 25 publieke bitcoin mining bedrijven hebben extreem hoge schuld/aandelenratio’s. Dat zou kunnen betekenen dat er in de nabije toekomst nog meer bedrijven het leven zullen laten. Al helemaal in het scenario dat de BTC koers niet in staat blijkt om een herstel in te zetten de komende maanden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie