Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2022 09:34 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2022 09:34

Bitcoin stijgt 12%, beleggers kopen de dip, maar het volume is nep

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) kon afgelopen week eindelijk weer eens flink stijgen. Bitcoin brak uit een symmetrisch driehoekpatroon, die de afgelopen dagen vormde. Desondanks zit bitcoin nog steeds vast in het bereik waar de koers meer dan drie weken geleden in viel. Is er genoeg momentum om eindelijk hieruit te klimmen?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

Bitcoin koers steeg 12% in afgelopen 7 dagen

De flinke stijging van bitcoin deze week leidde tot een top van $22.300 gisterenochtend. Echter lukte bitcoin het nog niet om daar gelijk aan vast te houden en zakte vervolgens snel. Bitcoin vond toen support rond $21.400, maakte een kleine bounce, maar kwam niet verder dan $21.700.

Vervolgens zakte bitcoin helemaal naar $21.250, maar maakte toen een veel sterkere stuiter waarmee de koers eind gisterenmiddag weer even $22.000 aantikte. Tegen middennacht tikte bitcoin nogmaals $22.000 aan, maar kon wederom dit niveau niet heroveren.

Bitcoin viel toen naar $21.500 en consolideerde afgelopen nacht rond deze prijs. Op het moment van schrijven stijgt bitcoin iets en komt de prijs uit op $21.650 op Binance en €21.300 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,5% in de plus en zelfs 12% deze week.

Advertentie

Bitcoin uitbraak of meer consolidatie?

Het gebied rond de cruciale 200-weken moving average (MA) dient nu als weerstand. Deze MA komt ook overeen met de bovenkant van dit bereik, namelijk rond $22.500-$22.600. Als bitcoin hierdoorheen breekt, dan heeft de koers mogelijk eindelijk wat ruimte om goed te stijgen.

Toch blijven de analisten nog zeer verdeeld of bitcoin snel verder kan uitbreken of eerst consolideert. Ook blijven ze zeer verdeeld of bitcoin zijn bodem heeft bereikt of op de middellange termijn toch nog een lower low gaat opzoeken.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Enorme stijging in volume, maar wash trading?

Er was een sterk gebrek aan volume de afgelopen tijd om het momentum voor een echte uitbraak te ondersteunen. Het handelsvolume is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 80% (!) toegenomen. Dat heeft echter vooral met dit nieuws te maken van Binance.

Het ziet er naar uit dat de verwijdering van de handelskosten voor bitcoin handelsparen voor een enorme hoeveelheid aan wash trading zorgt. Het daadwerkelijke organische handelsvolume ligt dus veel lager. Binance CEO Changpeng Zhao wil de incentives hiervoor snel verwijderen.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Niet einde berenmarkt, maar investeerders kopen de dip

Analist Sam Rule ziet voorlopig dan ook nog geen eind aan de berenmarkt door de slechte macro-economische toestand en de hoge correlatie met aandelen als de S&P 500. Hij verwacht dat bitcoin nog dieper kan zakken.

Toch blijkt uit on-chain gegevens dat investeerders al flink de dip kopen. Analysebedrijf Santiment meldt dat bitcoin wallets, met 10 tot 100 BTC, maar liefst 52.000 BTC hebben gekocht in de afgelopen 5 weken. Deze groep investeerders heeft nu 4,29 miljoen BTC in handen.

Macro-econoom Jurrien Timmer van Fidelity legt uit waarom bitcoin (en ethereum (ETH)) momenteel zwaar zijn ondergeprijsd volgens zijn adoptiemodellen:

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie