Wessel Kersting Wessel Kersting
08/07/2022 06:08 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:04

Bitcoin analist: BTC breekt uit, let op dit niveau

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goed nieuws voor bitcoin: analisten verwachten koersstijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het blijven spannende tijden voor bitcoin (BTC). Dit reflecteert zich zowel in de koers, die we later in deze analyse behandelen, als in het nieuws dat gepubliceerd wordt. Het sentiment lijkt namelijk nog erg negatief. Dit uitte zich ook in de interesse die getoont wordt voor de Bitcoin short ETF, een financieel product die het voor investeerders mogelijk maakt om op een koersdaling voor BTC in te zetten. De interesse in dit product is namelijk met 300% gestegen. Dit betekent dat investeerders nog een verdere daling verwachten. Binance, de grootste exchange ter wereld, ziet dit ook gebeuren en wil de handel in bitcoin paren stimuleren. Dit doen zij door over 13 verschillende bitcoin paren geen transactiekosten te rekenen

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is 8% gestegen in de afgelopen 24 uur en met 1,6 sinds middennacht. De actuele BTC prijs zakt komt op het moment van schrijven onder $22.000 en komt uit op $21.850 op crypto exchange KuCoin. De euro prijs van bitcoin is €21.550 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in hetzelfde tijdsbestek met 28%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 11% in waarde. De totale marktwaarde van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $418,5 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,1%.

Advertentie

Bitcoin’s symmetrische driehoek doorbroken

De koers van bitcoin wist zich over de afgelopen dagen op een interessante manier te ontwikkelen. In de eerdere bitcoin analyse werd duidelijk dat bitcoin een symmetrische driehoek vormde en dat een uitbraak aanstaande was. Op dat moment was het echter nog niet duidelijk aan welke kant we zouden uitbreken. In de Discord community hadden de analisten al aangegeven te denken dat het aan de bovenkant zou zijn, en zoals we nu zien, is dit ook gebeurd.

De uitbraak ging precies zoals de theorie voorschrijft. De koers wist minimaal drie keer de steun- en weerstandslijnen te testen, en brak vervolgens met een hoog volume uit. Op de 4-uurs grafiek is het volgende weerstandsniveau ook al zichtbaar, namelijk de 200 moving average (MA), de rode lijn op de grafiek. Die komt momenteel rond $22.750 uit. Mocht deze stijging aanhouden, moeten de bulls met dit niveau gaan vechten. Als de bulls winnen, dan is het de eerste keer in bijna vier maanden dat BTC weer boven de 200 MA uitkomt.

Ook op de wekelijkse grafiek is de 200 MA in de buurt en ook hier is dit een enorm belangrijk niveau. Deze komt momenteel rond $22.600 uit. De koers daalde door de corona crash kort onder de lijn, echter wist de koers snel te herstellen. Als de koers weer boven de 200 MA uitkomt, zou de uitbraak aan de onderkant mogelijk nog gezien kunnen worden als bounce. Mocht dit niet gebeuren, dan is dit een erg slecht teken en bestaat de kans dat we een nieuwe lokale bodem maken.  

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Premium crypto analyse van de dag: ATOM

De cyptocurrency markt kleurt weer groen en ook de koers van cosmos (AOTM) kon deze week flink stijgen. Deze stijging zorgde ervoor dat de analyse, die werd gedeeld in de Discord omgeving van Crypto Insiders, zijn tweede en laatste target bereikte. Het eerste deel is gesloten op $8,21 en het tweede deel op $9,19. Deze trade leverde de analisten een resultaat van ongeveer 30% op. 

Wil jij ook dit soort analyses ontvangen? Neem dan een kijkje in de Premium omgeving van Crypto Insiders. Hier kom je direct in contact met onze analisten en ervaren handelaren. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Afbeelding 1: Bovenstaande ATOM analyse werd op 27 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.
Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie