Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2022 07:54 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 07:54

Bitcoin stoeit met 200-WMA terwijl aantal adressen 1 miljard bereikt

Nieuws
Aumento del precio de BTC genera 50% más de ingresos para los mineros

Foto: Trzmiel/Shutterstock

De recente rally van bitcoin (BTC) is enigszins afgekoeld en de koers is sinds gisterenochtend aan het consolideren rondom $23.000 en vlakbij die cruciale 200-weken moving average. Kan bitcoin hier gedurende het weekend standhouden?

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen

Bitcoin koers stijgt met 1,1%

De bitcoin koers piekte woensdagavond rond $24.200 en begon toen te dalen. Bitcoin vond gisterenochtend wat support rond $23.000, maar dipte tegen eindgisterenmiddag naar $22.500.

Vervolgens maakte bitcoin een kleine bounce en steeg weer boven $23.000 uit. De koers tikte vervolgens tweemaal een piek aan rond $23.300 en dipte vroeg vanochtend weer even onder $23.000.

Op het moment van schrijven stijgt bitcoin iets en komt de prijs uit op $23.130 op FTX en €22.800 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,1% in de plus.

Advertentie

ECB verhoogt rentetarieven, DXY reageert

De bitcoin stijging kwam tot stilstand toen eergisteren negatief nieuws naar buitenkwam. Tesla had 75% van zijn BTC reserves verkocht en een enorme whale had zijn BTC gedumpt. Dat laatste bleek echter niet te kloppen, en het ziet er naar uit dat eigenlijk vooralsnog de macro is die de richting van de koersen bepaalt. Gisteren had de Europese Centrale Bank (ECB) de rentetarieven verhoogd met maar liefst 50 bps om de inflatie te drukken.

Dat is hoger dan verwacht en zorgde ervoor dat bitcoin even een snelle schommeling maakte op de lage timeframe. Ook zorgde het ervoor dat de Amerikaanse dollar index (DXY) koers een flinke duik maakte. Toch kon DXY ook weer snel herstellen en lijkt vooralsnog aan die 107 vast te houden. Een dalende DXY zou wat ruimte kunnen bieden aan aandelen en bitcoin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin in gevecht met de 200-weken moving average

Met de dip van gisteren en afgelopen nacht, kwam bitcoin weer kort onder de cruciale 200-weken moving average uit. Zoals de onderstaande analist opvalt, zorgt dat ervoor dat het sentiment op de markt heen en weer omslaat.

Mocht bitcoin deze week boven de 200-WMA sluiten, dan kan de koers mogelijk hier support van maken. Dat kan een bullish teken zijn en het vertrouwen terugbrengen. Een sluiting daaronder kan echter het tegenovergestelde effect hebben.

Sinds 2023 wekelijks €25 aan dogecoin kopen: dit is het resultaat

Volgende week FOMC, hoe zal BTC reageren?

Momenteel hangt de koers nog boven het bereik waar bitcoin wekenlang in vastzit. Mocht bitcoin nu verder stijgen, dan vormt de koers mogelijk een higher low op deze 200-WMA. De kans lijkt echter groot dat bitcoin eerst consolideert rond de huidige prijs in afwachting van wat de Federal Reserve aankomende woensdag op 27 juli beslist.

Na de Federal Open Market Committee (FOMC) zal de Amerikaanse centrale bank aankondigen met welk percentage de rente voor de dollar wordt verhoogd. Doordat de Amerikaanse inflatie onlangs al hoger uitpakte dan verwacht werd, kan deze ook hoog uitpakken. Dat kan weer druk op de financiële markt uitoefenen en de prijzen omlaag duwen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal bitcoin adressen bereikt 1 miljard

Ondertussen groeit het Bitcoin-netwerk gestaag door. On-Chain College meldt dat het totale aantal Bitcoin adressen inmiddels een record van maar liefst 1 miljard heeft bereikt:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie