Timo Bult Timo Bult
09/12/2021 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 18:10

Bitcoin stortingen naar exchanges dalen en steeds meer hodlers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stortingen naar exchanges dalen en steeds meer hodlers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met de wilde koersschommelingen van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de rest van de cryptomarkt, zien we de afgelopen dagen weer het een en ander ontwikkelen op de blockchains. In dit artikel lees je een on-chain update!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer bitcoin hodlers

Te beginnen met het nieuws dat het aantal bitcoins dat ofwel in handen van hodlers is (investeerders die BTC vasthouden voor de lange termijn), of voor altijd verloren is, een 11-maanden hoogtepunt heeft bereikt. Waarom is dit interessant? Hoe meer bitcoins in handen zijn van lange termijn investeerders, of voor altijd verloren zijn, hoe kleiner het aantal bitcoins dat op de open markt beschikbaar is.

Kortom, het aanbod wordt kleiner. Mocht de vraag naar bitcoin gelijk blijven dan stijgt in principe de prijs. Dat nu 7,2 miljoen bitcoins “uit de roulatie” is, is dus een interessant gegeven!

Advertentie

Aantal bitcoin stortingen naar exchanges daalt

Dan een blik op de exchanges. Met de recente crypto marktcrash zagen we dat het aantal bitcoins dat naar exchanges werd gestuurd flink toenam. Investeerders stuurden hun BTC naar de exchanges, waarschijnlijk met als doel deze in paniek te verkopen. Op dit vlak lijkt de boel weer wat tot rust te komen.

Het aantal bitcoins dat naar exchanges wordt verstuurd bereikte namelijk vanochtend het laagste punt in een maand tijd. Dat is net als het bovenstaande nieuws een relatief bullish feit. Komt er dan toch weer een beetje vertrouwen in de markt?

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Vertrouwen in Ethereum 2.0 blijft groeien

En dan ten slotte Ethereum, en dan om precies te zijn Ethereum 2.0. De nieuwe versie van het netwerk, dat nog niet operationeel is maar al wel draait, krijgt steeds meer vertrouwen van investeerders. De hoeveelheid ETH dat in het deposit contract zit is naar een nieuwe all-time high (ATH) gestegen van 8,5 miljoen ether.

Investeerders kunnen hun ETH via dit contract nu al vastzetten om te staken. Dat de hoeveelheid ethereum groeit is een teken dat steeds meer investeerders vertrouwen dat het nieuwe netwerk een succes wordt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie