Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2022 07:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 07:05

Bitcoin tikt hoogste prijs in weken aan, indicator toont bodem signaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analyse: dit is onze verwachting voor de komende periode

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

De forse stijging van de afgelopen dagen is wat afgeremd, maar bitcoin (BTC) schommelt voorzichtig verder omhoog. Bitcoin dipte gisterenmiddag even onder $20.000 naar $19.780, maakte toen een kleine rebound en piekte vanochtend op $20.420, de hoogste prijs in meer dan drie weken. Op het moment van schrijven zakt bitcoin naar $20.265 op Binance en €20.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,3% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $389,5 miljard en de dominantie op 40,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

Bitcoin ETFs lokken Goldman Sachs klanten massaal naar crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correlatie met macro

Ook aandelenmarkten als de S&P 500, waar bitcoin een hoger correlatie dit jaar mee heeft, remden gisteren af na twee dagen van stijgingen. Tegelijkertijd bleef de Amerikaanse dollar index (DXY) in hetzelfde bereik schommelen in de afgelopen 24 uur. Dat de markt weer wat terughoudender wordt, heeft wellicht te maken met OPEC. Die heeft gisteren besloten om de olieproductie te verlagen waardoor de olieprijs steeg.

Advertentie

Bitcoin in de buurt van bodem?

Analist Perse meldt dat het gedrag van lange termijn houders de beste indicator is voor een potentiële bodem. De 30-dagen moving average van de Spent Output Profit Ratio (SOPR) is voor het eerst sinds de vorige bear-markt terug in de supportzone. De analist meldt dat dit belangrijk is omdat dit als bodem signaal diende in 2012, 2014 en 2018.

Analysebedrijf Glassnode meldt dat de gemiddelde prijs dat whales, investeerders met meer dan 1.000 BTC, storten en opnemen sinds 2017 rond een gerealiseerde prijs van $15.800 uitkomt. Dat komt overeen met de $16.000 waar veel analisten nog altijd verwachten dat de koers naartoe kan zakken.

Analist IT Tech meldt daarnaast dat de reserves van stablecoins op exchanges aan het afnemen is. Dat zou de verkoopdruk enigszins moeten verlichten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie