Robin Hazekamp Robin Hazekamp
07/02/2024 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2024 18:02

Bitcoin voorspelling voor februari: ‘koers is klaar om te stijgen’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De Nederlandse PlanB, een van ‘s werelds bekendste crypto-analisten, heeft weer een nieuwe maandelijkse analyse van bitcoin (BTC) vrijgegeven. Hij begint weer met zijn beroemde stock-to-flow grafiek, waarbij Bitcoin deze maand op 43.000 dollar sloot. Alhoewel dat gelijk is aan de maand daarvoor, is er in de tussentijd veel gebeurd.

Crypto gok Bitcoin criticus Warren Buffett betaalt zich groot uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar om te stijgen op meerdere vlakken, aldus PlanB

Dit plaatst de bitcoin prijs nog steeds onder de stock-to-flowlijn van 50 tot 60 duizend dollar. Dat zou kunnen betekenen dat er nog steeds een stijging van 20 tot 40% mogelijk is, voor de bitcoin halving in april. De RSI blijft ook stabiel op 62, wat historisch gezien wijst op een stijging. Sommigen vrezen echter voor een grote dip voor de halvering, zoals in 2020. PlanB vindt dit echter onwaarschijnlijk.

De 200-weekse moving average ligt momenteel op 31.000 dollar, terwijl de huidige koers op 42.000 dollar staat. Momenteel heeft bitcoin op basis daarvan een grote afwijking. Historisch gezien daalt bitcoin niet onder de 200-weekse moving average als het ervan afwijkt. Dat suggereert dat 31k momenteel een belangrijk steunniveau is, indien er toch een crash plaatsvindt.

Verder blijkt uit de bitcoin-profit grafiek dat 90% van aangekochte bitcoins winstgevend zijn geweest, het hoogste percentage sinds oktober 2021. Dit duidt op een naderende all-time high, die volgens PlanB waarschijnlijk binnen zes maanden na de halvering zal plaatsvinden. 

Advertentie

Hoge rendementen geven begin van crypto bullmarkt aan

Ook leverden de munten die vorige maand werden verkocht een winst van ongeveer 24% op. Dat maakt januari de vierde maand op rij waarin munten met winst werden verkocht. Dit wijst op een op handen zijnde bullmarkt, alhoewel de gerealiseerde rendementen nog steeds onder het niveau van 40 tot 60% liggen. Die rendementen zijn het meest toonaangevend voor bullmarkten. 

Tot slot bevindt Bitcoin zich nog steeds in de accumulatiefase van de marktcyclus. PlanB verwacht echter de volgende ‘Red Dot‘ binnen 3 tot 6 maanden te zien, wat meestal optreedt na de halvering en vóór een nieuwe all-time high.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie