Kevin Schijven Kevin Schijven
26/11/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2021 06:04

Bitcoin vormt géén risico voor economie, zegt Canada

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin vormt géén risico voor economie, zegt Canada

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Paul Beaudry, vice-gouverneur van de Bank of Canada, de centrale bank van het land, sprak onlangs over cryptocurrencies en de stabiliteit van het financiële stelsel van Canada in een toespraak tijdens Ontario Securities Commission Dialogue 2021.

Beaudry zegt dat crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen significante risico’s vormen voor de economie. In elk geval nog niet met de huidige mate van adoptie.

Hij zegt dat de centrale bank crypto niet ziet als iets dat ontwikkeld op een manier dat het een systematisch risico zal vormen voor de economie. Volgens Beaudry zijn crypto namelijk te ver verwijderd van het financiële stelsel.

“We zijn nog niet op het punt dat we dit als een groot risico voor de economie beschouwen, maar dit is iets dat we nauwlettend in de gaten houden.”

Aldus de bankdirecteur, die zegt dat het in de toekomst zou kunnen veranderen. Hij benadrukt daarnaast dat crypto als bitcoin geen rol spelen in betalingen en dat investeerders ze vooral kopen om mee te speculeren.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stablecoins wel?

Stablecoins, crypto waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere activa of valuta, kunnen volgens Beaudry wellicht een grotere rol spelen in toekomst omtrent betalingen. Hij zegt dat de bank deze type crypto nauw in de gaten houden.

“Stablecoins, die niet zoals Bitcoin zijn en worden ondersteund door echte activa zoals dollar, hebben het potentieel om een ​​grotere rol te spelen bij betalingen en dat is ook iets waar we naar kijken.”

Aldus Beaudry. Dit is toch een andere toon dan Hilary Clinton, voormalig minisiter van Buitenlandse Zaken van de VS, onlangs van zich liet horen. Zij riep juist dat crypto “de potentie hebben om valuta te ondermijnen, om de rol van de dollar als reservevaluta ondermijnen, en om naties te destabiliseren.” Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat zij dit nogmaals benadrukte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie