Timo Bult Timo Bult
25/11/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2021 11:04

Bitcoin en social media vormen gevaar voor dollar, zegt Clinton

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin en social media vormen groot gevaar voor dollar, zegt Clinton

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Hillary Clinton, heeft zich gisteren weer uitgelaten over cryptocurrencies als bitcoin (BTC)! Clinton, die tevens een voormalig presidentskandidaat is, stelt in een interview met MSNBC dat crypto de status van de dollar kan destabiliseren en dat de sector daarom beter gereguleerd moet worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Social media en bitcoin

Het interview draaide voornamelijk om de rol van social media, en dan met name hoe deze platforms door andere landen worden gebruikt om te manipuleren. Door middel van ’troll farms’ en gerichte advertenties lijkt het stemgedrag gedeeltelijk gestuurd te kunnen worden.

Maar de opkomst van cryptocurrencies zoals bitcoin zouden hier een extra gevaar kunnen opleveren, zo stelt Clinton. “Er is nog iets aan de horizon waar mensen pas net aandacht voor beginnen te krijgen, en dat is de noodzaak om de markt voor cryptocurrency te reguleren. […] Stel je de combinatie van sociale media voor, het vergaren van nog grotere sommen geld door de controle van bepaalde cryptocurrency-ketens,” zegt Clinton, en voegt hieraan toe:

“We kijken niet alleen naar staten zoals China, Rusland of anderen die allerlei soorten technologie in hun voordeel manipuleren. We kijken naar niet-statelijke actoren, hetzij in overleg met staten of op hun eigen houtje landen destabiliseren, die de dollar als reservevaluta destabiliseren.”

BTC om sancties te ontwijken

Het feit dat crypto gedecentraliseerd is, betekent dat niemand er controle over heeft. Het is dan ook geen verrassing dat sommige landen de cryptocurrency gebruiken om opgelegde sancties te omzeilen. Een zo’n land is Iran. Vorig jaar riep een commandant het land op om crypto in te zetten als middel om sancties te omzeilen.

Clinton lijkt nu extra gefocust te zijn op cryptocurrencies. Zij liet zich vorige week ook al uit met dergelijke uitspraken. Tijdens de Bloomberg New Economy Forum zei ze dat cryptocurrencies “de potentie hebben om valuta te ondermijnen, om de rol van de dollar als reservevaluta ondermijnen, en om naties te destabiliseren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie