Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Iraanse generaal pleit voor gebruik van cryptocurrencies om Amerikaanse sancties te omzeilen

Een Iraanse generaal pleit voor het gebruik van cryptocurrencies in het land om de sancties, die de Verenigde Staten heeft opgelegd, te omzeilen.

Saeed Muhammad, commandant van de Islamic Revolutionary Guard Corps (Sepāh), onderdeel van de Iraanse strijdkrachten, zei onlangs in een speech dat Iran in cryptocurrency-gerelateerde oplossingen moet investeren vanwege de zware sancties.

We eisen de oprichting van een geavanceerder mechanisme om sancties te omzeilen. Om sancties te omzeilen, moeten we oplossingen ontwikkelen zoals de uitwisseling van producten en het gebruik van cryptocurrencies met onze partners [in andere landen].

- Advertentie -

Aldus Muhammad afgelopen woensdag tijdens zijn speech. Het nieuws werd als eerst verspreid via Telegram, een populaire berichtendienst in het Midden-Oosten.

De Iraanse economie heeft last van Amerikaanse sancties al sinds 1979. De nationale valuta van het land daalde enorm in waarde toen de regering van Trump opnieuw zware sancties aan Iran had opgelegd in 2018. Iran is vrijwel buitengesloten van internationale handel en er wordt al langer gespeculeerd dat cryptocurrencies wellicht een manier zijn om hier onderuit te komen.

De koers van bitcoin (BTC) schoot begin dit jaar omhoog toen de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten weer hoog opliepen nadat een Iraanse generaal omgekomen was bij een Amerikaanse aanval. Historisch gezien gaan de koersen van cryptocurrencies vaak omhoog ten tijde van politieke onzekerheid. Momenteel blijkt dat echter niet het geval te zijn omtrent de uitbraak van het coronavirus.

Eind vorig jaar pleitte de president van Iran, Hassan Rouhani, voor de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency voor islamitische landen.

Eind vorige maand deelde de Iraanse overheid meer dan 1.000 vergunningen uit aan bitcoin-miners. Alleen grote mining-farms hoeven een dergelijke vergunning aan te vragen, kleine ondernemingen hoeven dat niet.

Onlangs kwam naar buiten dat de Financial Action Taskforce (FATF) wellicht Iran op een zwarte lijst gaat plaatsen omdat het zich naar verluidt niet houdt aan internationale anti-terrorismefinanciering normen.

Heb je de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.958,34 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.958,34 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...