Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Iraanse president pleit voor eigen cryptocurrency voor moslimlanden

De president van Iran, Hassan Rouhani, wil een cryptocurrency ontwikkelen voor islamitische landen. Dat zegt de Iraanse president tijdens een Islamitische conferentie in Kuala Lumpur, Maleisië op 19 december, meldt de Associated Press (AP).

De economie van Iran heeft grote last van de sancties die de Verenigde Staten heeft opgelegd aan het land. Rouhani wil met een eigen cryptocurrency islamitische landen verbinden met elkaar in financiën en ervoor zorgen dat de landen minder afhankelijk zijn van de economische dominantie van de Amerikaanse dollar.

De moslimwereld zou maatregelen moeten ontwerpen om zichzelf te redden van de overheersing van de Amerikaanse dollar en het Amerikaanse financiële regime.

- Advertentie -

Aldus Rouhani. Mahathir Bin Mohamad, premier van Maleisië, lijkt het eens te zijn met de stelling van Rouhani:

Het lijkt erop dat wanneer we de Amerikaanse dollar gebruiken, er sancties zijn die de economische ontwikkeling kunnen afremmen. We kunnen onze eigen valuta gebruiken of een gemeenschappelijke valuta beginnen.

Ook de Turkse president Erdogan was aanwezig en stelde voor dat de islamitische landen een werkgroep oprichten om andere vormen van valuta te onderzoeken.

Een ander land dat tevens Amerikaanse sancties wil omzeilen met een eigen cryptocurrency is Venezuela. De Petro lijkt echter nog geen groot succes te zijn geweest.

Vorige maand bleek dat de waarde ervan ondersteund wordt door $30 miljoen in vaten van ruwe olie in plaats van de voorgenomen $5 miljard. Vorige week kondigde de Venezolaanse president Maduro aan dat hij de petro gaat airdroppen.

BRICS, een supranationale organisatie bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, kondigde vorige maand tevens aan een eigen cryptocurrency te ontwikkelen voor afwikkelingen tussen de landen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.911,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.874,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.935,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.937,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.988,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.874,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.911,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.935,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.937,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.988,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...