Timo Bult Timo Bult
15/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2019 10:45

Venezuela gaat petro 'airdroppen' ter stimulering adoptie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Venezuela gaat petro 'airdroppen' ter stimulering adoptie

De Venezolaanse president Nicolás Maduor gaat de petro cryptocurrencyairdroppen.’ Dit kondigde de president onlangs aan. Naar verluidt zullen Venezolanen die in aanmerking komen 0,5 petro ontvangen.
Maduro legt in de aankondiging uit dat onder andere pensioengerechtigden, militairen en werknemers in de publieke sector de 0,5 petro, ter waarde van zo’n $30, zullen ontvangen. Het zou om miljoenen Venezolanen gaan die in aanmerking komen voor de airdrop.
De petro werd in 2018 gelanceerd met als doel het land minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar. Venezuela zit in een diepe economische crisis verwikkeld en zag in 2018 een inflatie van 1 miljoen procent. De petro zou ook een antwoord moeten zijn op dit probleem.
Maduro probeert sinds de lancering van zijn petro de adoptie van de cryptocurrency in een stroomversnelling te brengen. Zo beveelde hij banken in het land om de petro te adopteren.
Venezolanen kunnen de 0,5 petro ontvangen door de Petro App te installeren. Zij kunnen de cryptocurrency vervolgens uitgeven voor bijvoorbeeld boodschappen, of ze kunnen het omzetten in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of litecoin (LTC). Of de airdrop de adoptie van de petro gaat versnellen, en daarmee de crisis in het land oplost, is onwaarschijnlijk. Waarschijnlijk zal het voor de Venezolanen alleen op de korte termijn voor wat opluchting zorgen.
Onlangs werd bekend dat de waarde van de petro slechts door 30 miljoen vaten olie wordt ondersteund. Maduro beloofde eerder dat dit 5 miljard vaten olie zouden zijn.
Daarnaast wil de staatsoliemaatschappij van het land, Petroleos de Venezuela SA, zijn internationale schulden gaan afbetalen middels bitcoin en ethereum. Vanwege internationale sancties kan het bedrijf zijn schulden niet afbetalen doordat internationale banken niet mee willen werken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie