Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Venezuela gaat petro 'airdroppen' ter stimulering adoptie

Venezuela gaat petro ‘airdroppen’ ter stimulering adoptie

De Venezolaanse president Nicolás Maduor gaat de petro cryptocurrencyairdroppen.’ Dit kondigde de president onlangs aan. Naar verluidt zullen Venezolanen die in aanmerking komen 0,5 petro ontvangen.

Maduro legt in de aankondiging uit dat onder andere pensioengerechtigden, militairen en werknemers in de publieke sector de 0,5 petro, ter waarde van zo’n $30, zullen ontvangen. Het zou om miljoenen Venezolanen gaan die in aanmerking komen voor de airdrop.

- Advertentie -

De petro werd in 2018 gelanceerd met als doel het land minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar. Venezuela zit in een diepe economische crisis verwikkeld en zag in 2018 een inflatie van 1 miljoen procent. De petro zou ook een antwoord moeten zijn op dit probleem.

Maduro probeert sinds de lancering van zijn petro de adoptie van de cryptocurrency in een stroomversnelling te brengen. Zo beveelde hij banken in het land om de petro te adopteren.

Venezolanen kunnen de 0,5 petro ontvangen door de Petro App te installeren. Zij kunnen de cryptocurrency vervolgens uitgeven voor bijvoorbeeld boodschappen, of ze kunnen het omzetten in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of litecoin (LTC). Of de airdrop de adoptie van de petro gaat versnellen, en daarmee de crisis in het land oplost, is onwaarschijnlijk. Waarschijnlijk zal het voor de Venezolanen alleen op de korte termijn voor wat opluchting zorgen.

Onlangs werd bekend dat de waarde van de petro slechts door 30 miljoen vaten olie wordt ondersteund. Maduro beloofde eerder dat dit 5 miljard vaten olie zouden zijn.

Daarnaast wil de staatsoliemaatschappij van het land, Petroleos de Venezuela SA, zijn internationale schulden gaan afbetalen middels bitcoin en ethereum. Vanwege internationale sancties kan het bedrijf zijn schulden niet afbetalen doordat internationale banken niet mee willen werken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.244,06 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.144,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.201,17 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.207,54 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.208,64 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...