Supranationale organisatie BRICS wil eigen cryptocurrency voor afwikkelingen tussen de landen

BRICS, een internationale groep van vijf grote opkomende economieën, is van plan een eigen cryptocurrency te ontwikkelen voor financiële transacties tussen de vijf landen. Dat meldt de Russische zakelijke nieuwsbron RBC op 14 november.

Leden van BRICS, dat bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, bespreken tijdens een ondernemingsraad in Brazilië de mogelijkheid voor een enkel betaalsysteem en de ontwikkeling van een cryptocurrency voor afwikkelingen en investeringen tussen de landen.

Naar verluidt is de raad het eens met Kirill Dmitriev, directeur-generaal van het Russian Direct Investment Fund, die het idee heeft voorgesteld aan de raad van BRICS. Hij zegt:

Een efficiënt werkend betalingssysteem van BRICS kan afwikkelingen in nationale valuta stimuleren en zorgen voor de stabiliteit van afwikkelingen en investeringen tussen onze landen, die meer dan 20% uitmaken van de wereldwijde instroom van buitenlandse directe investeringen.

Volgens de berichtgeving willen de landen van de internationale associatie de invloed en aandeel van de Amerikaanse dollar in internationale afwikkelingen verkleinen, dat volgens Dmitriev al in de afgelopen vijf jaar gedaald is van 92% naar 50%.

Daarnaast zouden drie leden van BRICS, India, Rusland en China, ook bezig zijn met het onderzoeken van een alternatief op het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommuniciation (SWIFT) bankensysteem.

Nikita Kulikov, lid van de Russische Staatsdoema, zegt tegen de RBC dat het niet moeilijk is om een cryptocurrency te ontwikkelen, maar dat het afhankelijk is hoe de lidstaten van BRICS van plan zijn het te gebruiken. Ze zegt:

Cryptocurrency is een handig mechanisme voor afwikkeling in supranationale associaties als BRICS.

Naar verluidt is China bezig met het ontwikkelen van een eigen nationale valuta, een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CDBC) dat wellicht in de komende maanden onthuld zal worden. Het leek er even op dat Tunesië het eerste land ter wereld zou zijn dat een dergelijke stablecoin uitbrengt, maar dat ontkende de centrale bank Tunesië later. Ook Europa is een digitale valuta aan het ontwikkelen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€38.507,00 Kopen
1
Bitvavo
€37.822,30 Kopen
2
Litebit
€38.215,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€38.243,90 Kopen
Meer nieuws

Timo’s take: Ethereum (ETH) in de problemen, kunnen Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) nu toeslaan?

Ethereum (ETH) was het allereerste smart contract-platform van de cryptomarkt. Nog altijd is de moeder der aller altcoins de grootste altcoin op de markt....

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag...

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt...

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in...

Groot investeringsfonds verkoopt $750 miljoen aan bitcoin (BTC) en stopt het in deze altcoins

FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, gaat de komende maand maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot...

JPMorgan adviseert klanten 1% in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren

JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, adviseert zijn klanten om 1% van hun portfolio in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren....