Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Supranationale organisatie BRICS wil eigen cryptocurrency voor afwikkelingen tussen de landen

BRICS, een internationale groep van vijf grote opkomende economieën, is van plan een eigen cryptocurrency te ontwikkelen voor financiële transacties tussen de vijf landen. Dat meldt de Russische zakelijke nieuwsbron RBC op 14 november.

Leden van BRICS, dat bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, bespreken tijdens een ondernemingsraad in Brazilië de mogelijkheid voor een enkel betaalsysteem en de ontwikkeling van een cryptocurrency voor afwikkelingen en investeringen tussen de landen.

- Advertentie -

Naar verluidt is de raad het eens met Kirill Dmitriev, directeur-generaal van het Russian Direct Investment Fund, die het idee heeft voorgesteld aan de raad van BRICS. Hij zegt:

Een efficiënt werkend betalingssysteem van BRICS kan afwikkelingen in nationale valuta stimuleren en zorgen voor de stabiliteit van afwikkelingen en investeringen tussen onze landen, die meer dan 20% uitmaken van de wereldwijde instroom van buitenlandse directe investeringen.

Volgens de berichtgeving willen de landen van de internationale associatie de invloed en aandeel van de Amerikaanse dollar in internationale afwikkelingen verkleinen, dat volgens Dmitriev al in de afgelopen vijf jaar gedaald is van 92% naar 50%.

Daarnaast zouden drie leden van BRICS, India, Rusland en China, ook bezig zijn met het onderzoeken van een alternatief op het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommuniciation (SWIFT) bankensysteem.

Nikita Kulikov, lid van de Russische Staatsdoema, zegt tegen de RBC dat het niet moeilijk is om een cryptocurrency te ontwikkelen, maar dat het afhankelijk is hoe de lidstaten van BRICS van plan zijn het te gebruiken. Ze zegt:

Cryptocurrency is een handig mechanisme voor afwikkeling in supranationale associaties als BRICS.

Naar verluidt is China bezig met het ontwikkelen van een eigen nationale valuta, een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CDBC) dat wellicht in de komende maanden onthuld zal worden. Het leek er even op dat Tunesië het eerste land ter wereld zou zijn dat een dergelijke stablecoin uitbrengt, maar dat ontkende de centrale bank Tunesië later. Ook Europa is een digitale valuta aan het ontwikkelen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.971,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.990,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.034,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.047,90 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.048,29 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.086,76 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.971,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.990,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.034,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.047,90 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.048,29 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.086,76 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...