Voormalig president ECB: “bitcoin (BTC) is niet echt”, ECB werkt aan eigen digitale valuta

De voormalig president van de Europese centrale bank (ECB) heeft zich op 10 november negatief uitgelaten over bitcoin (BTC). Jean-Claude Trichet, president van de ECB van 2003 tot 2011, zei dit tijdens een gesprek tijdens de Caixin Summit in China, aldus de South China Morning Post (SCMP).

- Advertentie -

Tijdens de 10e editie van de Caixin Summit deed Trichet op 10 november mee aan een paneldiscussie. Daar zei hij “sterk tegen bitcoin” te zijn en dat het niets heeft wat een legitieme valuta heeft:

Ik ben sterk tegen bitcoin en ik denk dat we niet kritisch genoeg zijn. De [crypto]-valuta zelf is niet echt, een heeft geen kenmerken die een valuta moet hebben.

Verder zei hij “veel speculatie” te zien wat hij “niet gezond” vindt. Naast bitcoin liet hij zich ook uit over Facebooks Libra. Trichet geeft aan ook “heel erg tegen Libra” te zijn. Benoît Cœuré, bestuurslid van de ECB, noemde Libra in september nog een “wake-up call” voor centrale banken wereldwijd.

ECB werkt aan eigen digitale valuta

Volgens berichtgeving van Reuters blijkt de ECB bezig te zijn met een eigen digitale valuta. Volgens officials zou er in de komende maanden al vooruitgang geboekt kunnen worden met het project.

Zo’n valuta zou een alternatief kunnen bieden voor private projecten als Libra en de kosten van internationale transacties kunnen verlagen. Die kosten zijn volgens EU officials op dit moment te hoog. Het project van de ECB zou echter voor de lange termijn zijn, alhoewel er komend jaar dus al resultaten geboekt kunnen worden.

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat Tunesië het eerste land ter wereld is dat een digitale versie van de nationale valuta heeft uitgebracht. Met de e-dinar kunnen mensen bijvoorbeeld in winkels en restaurants betalen door een QR-code te scannen. De digitale versie van de dinar zou vele malen goedkoper zijn dan de fysieke versie.

- Advertentie -

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse column, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.772,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.842,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.856,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.880,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.042,00 Kopen
Laatste nieuws

Grayscale koopt weer massaal Bitcoin in, en meldt dat ook de...

0
Grayscale, de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, is weer enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) aan het opkopen. Het bedrijf heeft in november bijna twee keer zo veel...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....