Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Voormalig president ECB: “bitcoin (BTC) is niet echt”, ECB werkt aan eigen digitale valuta

De voormalig president van de Europese centrale bank (ECB) heeft zich op 10 november negatief uitgelaten over bitcoin (BTC). Jean-Claude Trichet, president van de ECB van 2003 tot 2011, zei dit tijdens een gesprek tijdens de Caixin Summit in China, aldus de South China Morning Post (SCMP).

Tijdens de 10e editie van de Caixin Summit deed Trichet op 10 november mee aan een paneldiscussie. Daar zei hij “sterk tegen bitcoin” te zijn en dat het niets heeft wat een legitieme valuta heeft:

Ik ben sterk tegen bitcoin en ik denk dat we niet kritisch genoeg zijn. De [crypto]-valuta zelf is niet echt, een heeft geen kenmerken die een valuta moet hebben.

- Advertentie -

Verder zei hij “veel speculatie” te zien wat hij “niet gezond” vindt. Naast bitcoin liet hij zich ook uit over Facebooks Libra. Trichet geeft aan ook “heel erg tegen Libra” te zijn. Benoît Cœuré, bestuurslid van de ECB, noemde Libra in september nog een “wake-up call” voor centrale banken wereldwijd.

ECB werkt aan eigen digitale valuta

Volgens berichtgeving van Reuters blijkt de ECB bezig te zijn met een eigen digitale valuta. Volgens officials zou er in de komende maanden al vooruitgang geboekt kunnen worden met het project.

Zo’n valuta zou een alternatief kunnen bieden voor private projecten als Libra en de kosten van internationale transacties kunnen verlagen. Die kosten zijn volgens EU officials op dit moment te hoog. Het project van de ECB zou echter voor de lange termijn zijn, alhoewel er komend jaar dus al resultaten geboekt kunnen worden.

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat Tunesië het eerste land ter wereld is dat een digitale versie van de nationale valuta heeft uitgebracht. Met de e-dinar kunnen mensen bijvoorbeeld in winkels en restaurants betalen door een QR-code te scannen. De digitale versie van de dinar zou vele malen goedkoper zijn dan de fysieke versie.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse column, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.010,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.883,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.934,83 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.959,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.883,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.934,83 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.959,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.010,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...