Ivo Melchers Ivo Melchers
11/07/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2023 11:30

Bitcoin vriendelijke app lanceert innovatieve oplossing in Apple gevecht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple opent vuur op nog een Bitcoin-app

Foto: Camilo Concha / Shutterstock.com

De strijdbijl in het gevecht tussen Damus, Het decentrale twitter-alternatief op IOS, en Apple leek recentelijk te zijn begraven nadat het sociale mediaplatform zijn concessies had gedaan. Het geven van bitcoin (BTC) fooien op posts bleek tegen Apple’s richtlijnen te zijn waardoor Damus zich gedwongen over moest geven. Inmiddels lijkt de app echter met een innovatieve oplossing te zijn gekomen dat wellicht meer kans van slagen heeft.

Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt

Blockchain app VS Apple

Om precies te zijn was het de zogenoemde ‘zaps functie’ van Damus dat niet toegestaan was volgens de techgigant. Apple zag de bitcoin functie als betalingen in ruil voor digitale content en dit mag uitsluitend plaatsvinden via in-app aankopen. Damus opende de tegenaanval door te stellen dat het puur als fooi gezien kan worden nadat een gebruiker content op het platform heeft geplaatst.

Het bleek echter niet genoeg te zijn om Apple te overtuigen en dus had de applicatie slechts twee keuzes: verwijderd worden uit de App Store of de bitcoin functie geschikt maken. Het koos voor de laatste optie en maakte de zap-transacties alleen mogelijk op profielniveau.

Bitcoin functie maakt comeback

Twee onafhankelijke ontwikkelaars hebben nu echter een oplossing bedacht om de verwijderde functie opnieuw tot leven te wekken. Op 6 juli, amper twee weken nadat Damus zijn app had aangepast om Apple tevreden te stellen, werd de nieuwe dienst genaamd ‘Zapple Pay’ gelanceerd.

Zapple Pay maakt het geven van bitcoin fooien mogelijk middels emoji’s. Gebruikers kunnen fooien geven door simpelweg een vooraf ingestelde emoji te reageren onder een post. Aangezien het reageren van emoji’s is toegestaan, kunnen de gebruikers van de app opnieuw zap-transacties uitvoeren op posts van anderen.

De twee ontwikkelaars achter Zapple Pay zijn Ben Carman en Paul Miller. Zij zijn tevens mede-oprichters van Mutiny Wallet, een op browser-gebaseerde self-custodial bitcoin wallet.

Gebruikers die de nieuwe dienst willen proberen, hoeven alleen hun public key van Nostr, een emoji en een link naar een wallet op te geven. Nostr is het moedernetwerk van onder andere Damus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie