Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin werkt waarschijnlijk beter dan goud, zegt miljardair investeerder Stanley Druckenmiller

Bitcoin werkt waarschijnlijk beter dan goud, zegt miljardair investeerder Stanley Druckenmiller

De Amerikaanse miljardair Stanley Druckenmiller is plotseling van mening veranderd over bitcoin (BTC). De veteraaninvesteerder zegt dat hij opgewarmd is over de moeder aller cryptocurrencies op 9 november aan CNBC:

- Advertentie -

Ik ben een beetje een dinosaurus, maar ik ben opgewarmd tot het feit dat bitcoin een activaklasse zou kunnen zijn die veel aantrekkingskracht heeft als een oppotmiddel.

Aldus Druckenmiller, die eraan toevoegt dat bitcoin vooral veel aantrekkingskracht heeft onder millenials (generatie Y).

Het bestaat al 13 jaar en elke dag die voorbijgaat, wordt het steeds stabieler als een merk.

Druckenmiller zit er overigens een jaartje naast hier. De bitcoin community vierde onlangs de 12e verjaardag van de publicatie van de oorspronkelijke white paper van het blockchain-netwerk.

Verder meldt de hedgefondsmanager dat hij inmiddels zelf ook bitcoin gekocht heeft, al zegt hij niet hoeveel. Toch geeft de miljardair investeerder ook aan dat hij momenteel nog veel meer goud bezit dan crypto:

Ik bezit vele malen meer goud dan ik bitcoin bezit. Maar eerlijk gezegd, als de goudweddenschap werkt, zal de bitcoin-weddenschap waarschijnlijk beter werken omdat hij dunner is, meer illiquide is en veel meer bèta bevat.

Hiermee doelt Druckenmiller op de volatiliteit van de markt. De 67-jarige investeerder stond onlangs op de 167e plaats op de Forbes 400 lijst met een geschatte waarde van maar liefst $4,4 miljard.

- Advertentie -

Onlangs meldde Bill Miller, ook een bekende veteraaninvesteerder, aan CNBC dat hij nu in bitcoin gelooft, en dat uiteindelijke alle grote zakenbanken en ondernemingen bitcoin in zullen stappen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.982,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.035,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.049,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.088,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.245,10 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...