Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2020 14:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2020 14:16

Bitcoin (BTC) is de best presterende activa, alle grote banken zullen instappen, zegt investeerlegende Bill Miller

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is de best presterende activa, alle grote banken zullen instappen, zegt investeerlegende Bill Miller

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende veteraaninvesteerder Bill Miller, oprichter en CEO van Miller Value Partners, noemt bitcoin (BTC) de best presterende activaklasse op de markt en zegt dat uiteindelijk elke grote bank en grote onderneming de wereld van cryptocurrencies zal instappen.
De hedgefondsmanager sprak op 6 november met Kelly Evans van CNBC over de presidentsverkiezingen en de huidige toestand van de financiële markten waaronder die van bitcoin.

Het bitcoin-verhaal is heel eenvoudig, het is vraag en aanbod. Het aanbod van bitcoin groeit met ongeveer 2,5% per jaar, en de vraag groeit sneller dan dat, en er zal een vast aantal zijn.

Aldus Miller, die waarschuwt dat inflatie eraan komt. Deze zomer werd MicroStrategy het eerste beursgenoteerde miljardenbedrijf dat zijn reserves in bitcoin stopte. Daarna volgde Square van Twitter CEO Jack Dorsey en PayPal kondigde onlangs aan dat het bitcoin gaat aanbieden.
Miller zegt dat uiteindelijk alle grote zakenbanken en grote ondernemingen zullen volgen en bitcoin zullen instappen.  Ook zegt de investeerder dat de kans dat bitcoin ooit waardeloos zal zijn elke dag kleiner wordt:

Het is erg volatiel geweest, maar ik denk op dit moment dat zijn uithoudingsvermogen elke dag beter wordt. Ik denk dat het risico dat bitcoin naar nul gaat veel lager is dan ooit tevoren. Het is de best presterende activaklasse.

Onlangs zei de miljardair Paul Tudor Jones, ook een veteraaninvesteerder, dat bitcoin de beste afdekking is op de markt tegen de aankomende inflatie.
De koers van bitcoin tikte vorige week bijna de $16.000 aan, kort nadat de lanceerdatum van de eerste fase van Ethereum 2.0 werd aangekondigd. Momenteel lijkt de BTC-koers zich tussen $15.300 en $15.600 te consolideren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie