Timo Bult Timo Bult
04/04/2020 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2020 17:09

Bitcoin whale Joe007 over coronavirus: "Dit is de grootste economische schok van onze generatie"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whale Joe007 over coronavirus Dit is de grootste economische schok van onze generatie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto whale met de naam Joe007, die in februari en maart meer dan $20 miljoen winst maakte op cryptocurrency exchange Bitfinex, zegt dat hij verwacht dat de wereldwijde economie nog verder weg zal zakken. Hij voorspelt vlagen van volatiliteit doordat de overheid de traditionele markten wil stimuleren en het werkloosheidscijfer aan wilt pakken.

Het gaat een van de grootste economische schokken worden van onze generatie. Het zal zich ontwikkelen in vlagen. Er zal valse hoop gegeven worden welke vervolgens teniet worden gedaan. De focus van de crisis zal verschuiven naar verschillende gebieden. Pogingen om een ​​crisis te verlichten en op te lossen, zullen tot meer puinhoop leiden.

De whale, iemand met grote hoeveelheden cryptocurrency, verwacht dat investeerders hun activa om zullen zetten in Amerikaanse dollars. Dit zorgde er eerder in maart al voor dat de aandelen- en cryptomarkten flink op de proef werden gesteld.

Tenzij er iets drastisch verandert, verwacht ik dat investeerders eerst zullen vluchten naar USD liquiditeiten, met de nodige gevolgen voor de prijs van BTC (en crypto in het algemeen).

Joe007 zegt dat politici, centrale banken en toezichthouders alles zullen proberen om hun economie draaiende te houden, maar dat niets het feit dat mensen niet meer naar hun werk gaan, kan verlichten.

De meest schaarse grondstof ter wereld is menselijke tijd. Menselijke tijd die wordt toegepast op productieve activiteiten is wat de economie tot stand brengt en alles produceert wat we als vanzelfsprekend beschouwen. En dat kan het printen van geld niet compenseren.

Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!
Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie