Robin Hazekamp Robin Hazekamp
30/11/2023 16:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 15:19

Bitcoin whale ontwaakt na jaren en verplaatst tientallen miljoenen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stokoude bitcoin whale ontwaakt en verplaatst tientallen miljoenen

Foto: Craig Lambert Photography/Shutterstock

Een oeroude bitcoin (BTC) whale is na vier jaar niks te hebben gedaan weer ontwaakt. De whale verstuurde 3.623 bitcoin, ter waarde van $137 miljoen, naar twee nieuwe wallets. De crypto gigant kocht deze tokens in 2018 voor een prijs van $6,889 per stuk. Nu de prijs van bitcoin is vervijfvoudigd, is zijn investering van $24,96 miljoen naar $137 miljoen gestegen.

Crypto ontbijt: Bitcoin rally, ETF groei, naderende halving en NFT’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whale ontwaakt uit sluimer na jarenlange stilte

Tussen 25 oktober 2018 en 31 december 2019 kocht de whale 3.623 bitcoin, voor een gemiddelde prijs van $6,889 per stuk. Na de investering van $24,96 miljoen te hebben voltooid, besloot de whale het een tijdlang te hodlen. Vier jaar lang deed de bitcoin whale niks met zijn investering.

Tot vandaag. De koersen zijn enorm gestegen, aangewakkerd door een reeks aan ETF aanvragen. De bitcoin prijs heeft sinds mei 2022, voor de beruchte FTX crash, niet zo hoog gestaan. De whale besloot wellicht daarom om de onaangeroerde bitcoins weer op te duiken. Ze zijn naar twee verschillende bitcoin wallets verplaatst. 

Wat er daarna met de tokens is gebeurd is niet bekend, maar het kan zijn dat ze zijn verkocht. De whale haalt daarmee een winst van ongeveer $112 miljoen binnen. Hiermee behaalt het een stuk beter resultaat dan een ethereum whale waar laatst over te lezen was. Deze investeerder kreeg het voor elkaar om precies voor iedere markt crash te investeren. Door een combinatie van slecht inzicht en pech verloor deze $5,1 miljoen.

Advertentie

Crypto koersen stijgen hard door positief ETF nieuws

De bitcoin koers doet het momenteel heel goed door een reeks aan bitcoin spot ETF aanvragen. Deze Exchange Traded Funds maken het mogelijk om met aandelen in bitcoin te investeren. De winst is gebaseerd op hoe goed de bitcoin koers het doet, maar men hoeft de tokens zelf niet te bewaren. Onder andere vermogensinvesteerder BlackRock heeft er een aangevraagd.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie