Kevin Schijven Kevin Schijven
14/11/2022 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 08:37

Bitcoin stijgt terwijl beurs uitstroom historisch hoog is na FTX crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kelderde afgelopen week met meer dan 20% helemaal naar $15.600. Het was de slechtste week voor bitcoin sinds de terra (LUNA) crash van vijf maanden geleden.

Vervolgens herstelde bitcoin iets, maar kwam niet verder dan $18.000. Gedurende het weekend lukte bitcoin ook niet om aan $17.000 vast te houden , kwam tegen vanochtend weer even onder $16.000 uit en tikte $15.900 aan.

Toen schoot bitcoin fors omhoog en komt op het moment van schrijven uit op $16.810 Binance en €16.250 op Bitvavo. Het was een stijging van meer dan 4% in een uur.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 52%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 38,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 24 (Extreme Fear).

Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken
Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken

FTX crash zorgt voor historische BTC uitstroom

Niet alleen hadden we de FTX crash afgelopen week, ook de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) zorgde voor enige volatiliteit. Daarom zou het iets rustiger deze week moeten worden, aangezien de volgende CPI en FOMC pas weer medio december zullen plaatsvinden.

Echter hebben we waarschijnlijk nog niet alle gevolgen van de FTX crash gezien en langzamerhand komen ook andere exchanges onder druk te staan.

Het incident zorgt ervoor dat gebruikers momenteel zeer weinig vertrouwen hebben in de meer traditionele exchanges. Bitcoin stroomt met een “historische snelheid” uit beurzen, meldt analysebedrijf Glassnode.

Normaliter zou dit een teken zijn van vertrouwen in de bitcoin koers zijn en investeerders die niet willen verkopen. Ditmaal gaat het echter om een afnemend vertrouwen in de beurzen zelf. Desondanks worden de BTC uit circulatie gehaald. Volgens On-Chain College komt de de hoeveelheid BTC op exchanges onder 2,3 miljoen uit, het laagst sinds maart 2018.

Advertentie

Bitcoin miners nog altijd zwaar onder druk

Dat geldt echter niet voor de miners, meldt Glassnode. Zij staan namelijk door de lage koers, hoge kosten en hoge hash rate zwaar onder druk. Glassnode geeft dan ook aan dat Bitcoin miners hun reserves vooral hebben gedistribueerd afgelopen week.

De analisten van Crypto Insiders gaven gisteren in de Premium omgeving al aan dat zij een kleine opleving verwachten voor bitcoin, zoals vanochtend in deze analyse was te lezen. Zij vrezen echter dat bitcoin daarna alsnog een nieuwe dieptepunt kan opzoeken.

De Bitcoin halving – wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?
De Bitcoin halving - wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie